KookJij

Gezonde wokschotel met kip paprika en broccoli

Deze heerlijke en gezonde Oosterse wokschotel barst van de vitaminen door de paprika en de broccoli en is daarbij ook nog eens een slank gerecht. Ik heb deze keer eens kippendij filet gebruikt omdat het malser is en meer smaak heeft dan gewone kipfilet. Het is een gerecht dat voldoet aan de eisen; snel, makkelijk, gezond en erg lekker. Ideaal dus voor een dag dat je niet veel tijd aan je eten kunt besteden maar wel iets fatsoenlijks op tafel wilt zetten. En ik heb nogal veel van zulke dagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gezonde wokschotel met kip paprika en broccoli te bereiden

  1. Maak roosjes van de broccoli en zet ze ongeveer 10 minuutjes in kokend water (waterkoker), snij de kip in stukjes, snij de uien grof, ontdoe de paprika's van de zaadlijsten en snijd ze in reepjes, hak de knoflook, peper en de gember.
  2. Verwarm een scheut olie in een wok en fruit hierin de knoflook, peper en de gember.
  3. Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom gaar.
  4. Voeg chilisaus, ketjab en limoensap toe en laat het geheel 10 minuutjes sudderen.
  5. Voeg de uien en de uitgelekte broccoli toe en laat dit nog 5 minuutjes sudderen.
  6. Voeg als laatste de paprika toe en roer het nog eventjes om zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
  7. Ik heb het geserveerd met noedels maar je kunt natuurlijk ook rijst nemen. Kies zelf of je de noedels apart serveert of dat je de wokschotel erdoorheen mengt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst