KookJij

Geweven asperges

Een heerlijk geweven asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geweven asperges te bereiden

Maak de dressing 1 dag van tevoren.Pel de teentjes knoflook.Blancheer ze 1 minuut in kokend water en spoel er koud water over.doe ze met wat zout en peterselie in een pot en giet de olie,azijn en limoensap en de worcestersaus erop.Sluit de pot en zet deze in de koelkast.Schud de dressing voor gebruik.snijd van de asperges 1/2 centimeter van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water.waardoor ze beter te schillen zijn.Schil alleen de witte asperges.Leg de witte asperges in ruim koud water met een snufje zout en breng aan de kook.laat de asperges 3 minuten zachtjes koken en laat ze,van de warmtebron af,15 minuten met gesloten deksel beetgaar worden.Breng ondertussen water met zout aan de kook en blancheer de groene asperges 3 minuten.snijd de asperges in de lengte doormidden en weef ze tot een mooi patroon.Serveer ze met de dressing.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yves

yves zegt:
Marijke,

Wel het ziet er simpel uit,en niet veel werk.
Dat moet wel lekker zijn.

Yves