KookJij

Gevulde paprika's

Een heerlijk gevulde paprika's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde paprika's te bereiden

Schil en snipper de ui en de knoflook en bak deze in de olie met het gehakt al roerend 5 min.Ontvel in die tijd de tomaten en snijd ze doormidden.verwijder de pitjes en laat het vocht weglopen en snijd het vruchtvlees klein.Voeg dit aan de gehakt samen met de bouillon,zout,peper en paparikapoeder toe.Laat alles 20 min.op een zacht vuur stoven.Snijd in die tijd de kapjes van de paprika's en verwijder het zaad en zaadlijsten.Leg de paprika's 2 min.in ruim kokend water,laat ze uitlekken en vul ze met het gehaktmengsel.Zet de paprika's in een ovenvaste schaal.leg het kapje erop en giet 200 mililiter water in de schaal.Dek de schaal af en laat de paprika's 20 min.in de oven stoven.(180C).
Lekker met (olijven) rijst en een frisse zomerse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Pauline, in de bereiding staat vermeld de oven voorverwarmen op 190 gr. Groetjes :);):p
paulinevanheteren

paulinevanheteren zegt:
Lekker, en op hoeveel graden moet de oven?
beau09

beau09 zegt:
Is ook lekker met als extra vulling runder gehakt.:);)
Juuuuuuulia!

Juuuuuuulia! zegt:
Ik heb het al eens gemaakt! toen was het over heerlijk! maar met wat is het lekkerder peterselie of dille?:)
Jane

Jane zegt:
Ik was alleen thuis en had geen idee wat ik moest eten en toen zag ik dit het is makkelijk en snel te bereiden en nog eens heel lekker !!!:D
Marcia

Marcia zegt:
:)Heerijk ! Zou ik a.u.b. mogen beschikken over het recept van de kaassauce ? Want - van koks heb ik vernomen - dat die veel lekkerder is als je het zelf voorbereid/klaar maakt ! Thank you . Marcia
Danielle

Danielle zegt:
Het was heerlijk. Goed recept :)
Liske

Liske zegt:
Lekker, ook met andere kleuren paprika, bijv. 3 verschillende en dan de hoedjes wisselen(rood hoedje op gele paprika etc.) Ook met koriander erg lekker i.p.v. dille.
benny

benny zegt:
Nn als je er rauw ei onder roert onder alle ingredienten i p v tomaten is dit ook overheelijk:)
Lindy

Lindy zegt:
Als je de variatie doet, moeten de sperciebonen nog voor gegaard worden?
AnnikaT

AnnikaT zegt:
In de tekst: Voeg zout en peper naar smaak, DE DILLE en de gezeefde tomaten toe....
Ciska

Ciska zegt:
hallo mag ik iets vragen ???? wat bedoeld u met die fijngehakte dille of die peterselie??? hier kan ik dat niet vinden .
Lary

Lary zegt:
Een schaal die in de oven kan. Dus op hele hete temperaturen:)
Reshma

Reshma zegt:
Wat is eigenlijk een vuurvaste schaal?
Annie

Annie zegt:
Een heerlijk recept, de gehakt kan je ook met vegetarisch Quorn maken, dat is gezond en erg lekker :)