KookJij

Recept voor Gevulde paprika met kerrierijst

Een heerlijk gevulde paprika met kerrierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: voorlichtingsbureau groenten en fruit
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Warm de oven voor op 200 C.
Snij de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
Kook de helften ± 5 minuten in ruim water.
Pel en snipper de ui fijn.
Verhit in een koekenpan ± 20 g boter of margarine en bak de ui met de kerriepoeder.
Pers het teentje knoflook erboven uit.
Bak de gekookte rijst ± 3 minuten mee.
Schep de rozijnen en gehakte noten erdoor.
Vul de paprikahelften hoog op met dit mengsel en zet ze in een ovenschotel.
Bestrooi ze met geraspte kaas en paneermeel.
Leg hier en daar een klontje boter of margarine.
Bak de paprika's in de oven in ± 30 minuten bruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Christien Burgmans

Christien Burgmans zegt:
Ga dit recept uit proberen. Ben benieuwd of het net zo lekker is als dat het doet vermoeden.;):)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Je kan zeker de noten weg laten.
djmagich

djmagich zegt:
Je kan neem ik aan de noten ook weglaten?