KookJij

Gevulde Courgette

Een heerlijk gevulde courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Supermarkt glossi
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde Courgette te bereiden

Snij de ui, knoflook, champignons en paprika in stukken en laat de oven voorverwarmen op 200 °C. Neem de courgettes en snij ze in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel of een lepelachtig voorwerp. Wees voorzichtig dat je de courgette niet te diep uitholt want dan is de kans groot dat de courgette doormidden breekt. Bewaar hetgeen wat je eruit haalt, dit gebruiken we later. We hebben immers voor de hele courgette betaald dus laten we dan ook alles gebruiken.

Zet een pan op het vuur en bak de ui, knoflook en champignons aan. Voeg een beetje ketjap toe en roer het geheel even goed door. Doe de gehakt erbij en terwijl je het gehakt aanbakt voeg de garam masala toe. Als het gehakt rul is voeg de paprika en hetgene wat je uit de courgettes hebt gelepeld toe en roer het geheel nog een keertje want we zijn immers echte amateur koks. Proef of het op smaak is en voeg indien nodig maggi, ketjap of nog garam masala toe.

Als je tevreden bent met het gehaktmengsel vul nu de 4 halve courgettes. Strooi de kaas erover en zet de courgettes in de oven totdat de kaas een mooi kleurtje heeft, ongeveer een 20 minuutjes. Serveer de courgettes met rijst welke je kunt klaar maken terwijl de courgettes in de oven zitten.

Mijn kookverhaal (Bart Fischer)

Dit is ooit begonnen als een recept uit een supermarkt glossi wat door de jaren heen is aangepast. De toevoeging van oa garam masala is een eigen twist die zeer goed uitpakte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

drem

drem zegt:
Dan zitten zeker lekker warm :D
slaatje

slaatje zegt:
Recept = opgeslagen bij mijn favorieten, ook uitgeprint want ik ga dit zeker maken maar, ik moest wel lachen bij de zin "Serveer de courgettes met rijst welke je kunt klaar maken terwijl de courgettes in de oven zitten", ik dacht 'ze zitten wel lekker warm' ;) Lijkt me erg lekker. Groetjes Gerda :p:p:p:p