KookJij

Gevuld konijnenboutje met pruimen, zoete groentepa

Een heerlijk gevuld konijnenboutje met pruimen, zoete groentepa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld konijnenboutje met pruimen, zoete groentepa te bereiden

Leg de konijnenboutjes een nacht in een marinade van rode wijn, fijngesneden groenten, kruidenbosje, wijnazijn, peper van de molen en zout.
Haal het konijnenvlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier. Steek in elk boutje 4 in siroop geweekte pruimen en sluit de opening met behulp van prikkertjes. Bak de bouten in boter mooi bruin, kruid en leg ze in een pot. Zeef er de marinade op. Bak de groenten in dezelfde pan mooi bruin en doe die samen met het kruidenbosje bij het vlees. Laat onder gesloten deksel ongeveer 1 uur zachtjes gaarstoven.
Kook ondertussen de aardappelen en stamp ze fijn met eieren, peper, zout, muskaatnoot, boter, gehakte geblancheerde kervel en gebakken spekblokjes.
Steek bolletjes uit de raapjes, courgettes en wortelen met behulp van een parisiennelepel. Kook ze beetgaar en blancheer de uitjes. Glaceer de groenteparels en uitjes door ze in een pan met boter te wentelen en er bloemsuiker en honing over te doen.
Neem het vlees uit de pot, verwijder de prikkertjes en houd het warm.
Zeef en laat de saus inkoken tot de helft. Bind met wat roux en voeg er de calvados bij. Controleer de smaak en verfijn met wat boter.
Bak de selderblaadjes en de jonge uitjes (met wat groen) enkele seconden in frituurvet. Leg op absorberend papier.

Presentatie:
Lepel wat kervelpuree op het bord. Snijd een stukje van de boutjes en leg die op de puree. Schik er groenteparels bij, lepel de saus erover en versier met gefrituurde selderstukjes en kruiden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst