KookJij

Gevlochten Broodmandjes

Een heerlijk gevlochten broodmandjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevlochten Broodmandjes te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180°C
Zeef de bloem boven de mengkom. Meng het pakje Dr. Oetker Gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Doe het zout, de suiker, de Vanillesuiker, het aroma, de eieren, de boter en de melk in het kuiltje. Kneed met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blaasjes vormt.

Dek het deeg af met een (vochtige) doek en laat het rijzen tot het 2 keer zo hoog is geworden. Kneed het nog een keer goed door. Verdeel het deeg vervolgens in 26 gelijke stukken en maak er als volgt een mandje van. Vorm van 16 stukken een rolletje van ca 16 cm lang. Begin vanuit het midden een “matje” te vlechten. Beboter de buitenkant van een ovenvaste schaal (17 cm Ø) of gebruik Dr. Oetker Bakblikinvetter. Leg het gevlochten deegmatje erop zodat er een mandje ontstaat en snijd de overhangende delen eraf.

Draai 2 strengen die zo lang zijn als de omvang van de schaal om elkaar. Zet het mandje met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Druk de in elkaar gedraaide strengen deeg om het mandje. Maak voor de sokkel een vlecht van 3 rolletjes van 40 cm lang. Vouw van aluminiumfolie een ring en leg de vlecht er langs. ‘Plak’ het deeg vast met een losgeklopt ei.

Maak voor de rand bovenop een vlecht van 3 rolletjes van 60 cm lang en plak deze vast met losgeklopt ei. Draai voor het hengsel 3 rolletjes tot een koord. Steek er een stukje dun ijzerdraad door, buig het deeg in de vorm van een hengsel en laat het ijzerdraad voor de bevestiging aan de mand aan de uiteinden een stukje uitsteken.

Leg alle deegonderdelen op de beboterde bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en zet de bakplaat midden in de hete oven.

Laat het mandje na het bakken goed afkoelen. Bereid het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stel van de losse deegonderdelen met het glazuur het mandje samen.Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Ach Jade,..het leven is nu eenmaal een vlechtwerk, en soms begint de ontraveling
een jaar later, zoals nu :D:)
Anna

Anna zegt:
Nou, in ieder geval fijn dat je niet langer meer boos bent, Jade;);)
Groetjes,
Anna.
KookJij.:D
jade

jade zegt:
Sorry van die dingen van 2010, toen was ik nog klein.
jade westra

jade westra zegt:
Ik maak het toch niet!!
Jullie brengen mij snel op een andere gedachten dat is een negatief iets hoor, hier maken jullie niet meer klanten mee op jullie website.

Boze jade
jade

jade zegt:
Waarom reactie niet ok?
jade

jade zegt:
Echt cool, ik ga het maken met paasen en ik ga nog meer dingen van deze site maken!!
Groetjes jade westra
broekies

broekies zegt:
Ik ga dit zeker proberen! Vrijdag is zoonlief vrij, dus kan hij me mooi assisteren!