KookJij

Gestoofde makreel met groenten en rijst

Een heerlijk gestoofde makreel met groenten en rijst recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde makreel met groenten en rijst te bereiden

Maak de makreel schoon, was en snij dan alle groenten. Neem 2 tomaten, halve uien, de peterselie en snij deze heel fijn als vulling voor de makreel. Meng de fijn gesneden tomaten, ui en peterselie door elkaar. Doe olie in de ovenschaal niet te veel, leg de makreel erin en bestrijk de makreel met zout en peper naar eigen smaak van binnen en buiten. Vul dan de makreel met de vulling van tomaat, ui en peterselie. Dan de groenten rondom de makreel in de ovenschaal leggen en besprenkel dit met wat olie. Dek dan de ovenschaal met aluminiumfolie af en zet het in de oven op 240°C. Laat alles ongeveer 30 minuten garen met de folie. Verwijder de folie na 30 minuten en laat de makreel nog 10 minuten nagaren in de oven.Serveer dit met rijst

Mijn kookverhaal (Hetty Brinkhuis)

Dit is een zelf bedacht recept. Ik probeer graag vanalles uit, zeker nu ik hier al jaren in Egypte woon en niet alles is verkrijgbaar zoals in de winkels van Nederland.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Huub

Huub zegt:
Laila, kijk op
http://passie.horeca.nl/video/Het_schoonmaken_van_vis
of op
http://www.visrecepten.nl/kopen_en_bereiden/vis_schoonmaken/
Laila

Laila zegt:
Hoe maak je eigenlijk vis schoon.. Kan iemand mij dit uitleggen.
P.Dijkman

P.Dijkman zegt:
Een heerlijk recept maar voordat men de makreel vult met de groente smeer dan in het binnenste van de makreel wat sambal geeft een wat pittiger smaak aan de makreel.