KookJij

Recept voor Gestoofde krachtige knoflookkip, spicy!!!

Een heerlijk gestoofde krachtige knoflookkip, spicy!!! recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Onze Jiri
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Smelt de boter en bak hierin de kipfilets rondom bruin.
Voeg de knoflook, sjalotjes en het pepertje toe en warm dit even mee.
Blus het af met de bouillon en de kokosmelk en laat een half uurtje op heel rustig vuur gaarstoven, draai de kip regelmatig een keertje om.
Als de kip echt zo gaar is dat je er makkelijk draadjes van kunt trekken de peterselie erdoor mengen en direct serveren. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

edelarosa

edelarosa zegt:
Goedemiddag Tanja, de knoflook kun je zo uit hun velletjes knijpen en door de saus mengen, er is daar voldoende van over na deze bereiding, en samen met de fijngetrokken kip is dat ook heel aangenaam eten. De saus bind door deze 2 als vanzelf zeg maar...
Zal het er bij zetten want ik zie dat ik dat vergeten ben, sorry!
Sterkte in ieder geval, ik hoop dat het allemaal snel genezen is in je mond en idd met minder gekruid is het ook lekker hoor! Vriendelijke groetjes, Erwin

Oh en Barbara, die ga ik zeker opzoeken, bedankt voor de tip!
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De knoflook kun je ook heel laten en meebakken. De velletjes laten vanzelf los, maar dan moet je weer alles eruit vissen....Het is FF een klusje, maar de moeite waard. Zonder het gemaakt te hebben," proef " ik al hoe lekker het is! Op deze site is er een recept: kip met 40 teentjes knoflook, óók heerlijk om te maken.... Eet smakelijk, Barbara:D:p
Tanja

Tanja zegt:
Ik kan door een operatie in mijn mond nu niet spicy eten maar zonder peper en minder knoflook lijkt het me ook heel erg lekker! Je schrijft niet dat je knoflook moet pellen, ik neem aan dat je halve bol zonder pellen gebruikt. Wat doe je met overgebleven vocht? Maak je daar een sausje van of is er te weinig over?