KookJij

Geschroeide sashimi van makreel met gember

Een overheerlijk voorgerecht, ook zeer geschikt om als Amuse te serveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geschroeide sashimi van makreel met gember te bereiden

Dit is een recept van Topchef Michel van der Kroft voor de Fair Flavours campagne van Fairfood. Bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Geschroeide sashimi van makreel
Fileer de makrelen en haal ze van het vel. Snijd in dunne tranches (lamellen) van 10 cm en dresseer op het bord. Snijd van de komkommer mooie batonnettes (staafjes). Blancheer de peulen en snijd in fijne julienne. Doe hetzelfde met de rode peper. Meng de sesamolie en de olijfolie en verwarm tot de olie begint te walmen. Schep de kokende olie over de makreel. Meng de sojasaus en limoensap en druppel over de geschroeide makreel.
Komkommermousse
Meng het komkommersap met de opgeloste gelatine, de room en de sushi azijn en doe in een slagroomapparaat met 2 patronen erop.
Bord opmaken
Dresseer de makreel met de batonnettes met rijstazijn gemengde komkommer, de rode peper, de met sushi azijn aangemaakte enoki-paddestoelen, de peultjes en de gember. Spuit een mooie dot komkommermousse in het midden. Strooi er wat zwart sesamzaad over en maak het gerecht af met een met olie ingesmeerd oesterblad en een viooltje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst