KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Gerookte mosselen met ravigotte saus

Een heerlijk gerookte mosselen met ravigotte saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Mosselen. Leg de mosselen met een flinke schep zout in een spoelbak met ruim koud water, zodat ze zich nog eens goed spoelen. Ontdoe ze van ongerechtigheden

2. Leg de mosselen op het rooster in de rookdoos

3. Kort voor her uitserveren de mosselen 8 minuten roken op een hoog vuur

4. Saus. Bereid de saus. gaar de boter met bloem, roer tot een bal en voeg er dan het vocht bij, kook tot een stevige roux

5. Laat de witte wijn, azijn en met de tak tijm tot de helft inkoken

6. Voeg al roerend de roux toe en breng aan de kook zorg dat saus goed gebonden is

7. Stoof de zeer fijn gesnipperde sjalotjes kort in en beetje boter

8. Voeg sjalotjes en fijn gesnipperde kruiden aan de saus toe. Voeg de kruiden pas vlak voor het uitserveren toe.





Presentatie:

1. Rooster de met een beetje boter ingesmeerde casino sneetjes en steek er kleine rondjes uit

2. Leg op een bordje drie rondjes en daarop een gerookte mossel

3. Giet er een weinig saus over, garneer af met een beetje dragon






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

thea

thea zegt:
Een geweldig recept, ik heb alleen nog wat knoflook toegevoegd.