KookJij

Gemarineerd Rundvlees met eigen Marinade Saus

Een heerlijk gemarineerd rundvlees met eigen marinade saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerd Rundvlees met eigen Marinade Saus te bereiden

1).Maak een marinade van de olie, azijn, ketjap, W-saus, de suiker en de kruiden en mix dat goed met een staafmixer.
2).Zet de helft van de marinade weg.
3).Wrijf het vlees goed in met de marinade, doe dan de knoflookschijfjes diep in de inkervingen in het vlees en verpak het vlees met de helft van de marinade en zet dat gedurende 2 uren koel weg.
4).Dep na het marineren het vlees goed droog en wrijf het in met de peper en het zeezout.
5).Laat op een gloeiend hete grill het vlees 1 1/2 minuut grillen, draai het een halve slag en herhaal.
6).Dan het vlees keren en weer 1/2 minuut grillen en daarna weer een halve slag draaien (voor het mooie ruitwerk).
7).Zet het vlees dan 5 minuten weg onder alu folie om te laten rusten.
8).Snij dan het vlees in plakken, dwars op de draad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Met witte rijst en een groene salade. Serveer het vlees met de andere helft van de marinade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst