KookJij

Gehaktbrood

Er zijn vele recepten in omloop voor gehaktbrood en dit is er één van.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood te bereiden

  1. Meng alle ingredienten goed door elkaar in een kom tot een smeuig gehakt-mengsel.
  2. Vet het bakblik in met boter of olie.
  3. Druk het gehaktmengsel goed in het bakkblik.
  4. Zet bakblik nu 40 minuten in de oven.
  5. Haal het bakblik met het gehaktbrood in wording uit de oven en smeer de 6 eetlepels ketchup gelijkmatig over het oppervlak.
  6. Schuif het blik weer in de oven en bak totdat de thermometer een temperatuur geeft van tussen 70 en 72 graden Celsius.
  7. Haal het blik uit de oven en zet het 10 - 15 minuten weg om te rusten.
  8. Verdeel het gehaktbrood in 8 even dikke plakken en verdeel over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink er een lichte rode wijn bij of een stevige rosé.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst