KookJij

Gehaktbrood met tomatensaus

Een heerlijk gehaktbrood met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood met tomatensaus te bereiden

-Kneed het gehakt goed door met de uien, knoflook,1 blik tomatenstukjes met sap, provencaalse kruiden, parmigiano, een theelepeltje kaneel en maggie.
-Zet even weg.
-Bekleed het cakeblik met de plakjes zeeuws spek, laat een beetje over de rand hangen.
-Kneed het gehakt nogmaals goed door en doe dan de helft van het gehakt in de cakevorm, goed aandrukken.
-Verdeel de gekookte eieren over het gehaktmengsel en doe dan de andere helft van het gehakt in de vorm, zo dat de eieren niet meer zichtbaar zijn, wederom goed aandrukken.
-Vouw het spek wat over de rand hangt over het gehakt.
-Als je het lekker vind kan je de bovenkant ook afdekken met plakjes zeeuws spek.
-Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 200C en bak 30 minuten.
-Neem de cakevorm uit de oven en giet het vrijgekomen vet weg.
-Zet terug in de oven en laat nog een half uur bakken.
-Doe 1 blik tomatenstukjes met sap en een blikje tomatenpuree in een pannetje en verwarm dit.
-Kruid de tomatensaus met peterselie en peper na smaak.
-Haal de cakevorm na de bereidingstijd uit de oven en giet nogmaals het vrijgekomen vocht weg.
-Snijd in plakken en serveer met de tomatensaus.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je het gehakt te zacht vind dan kan je 2 rauwe eieren door het gehakt kneden samen met de kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
bacon doet het ook prima!:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo nederbelg67, zou zeggen gerookt spek, parmaham enz gewoon je fantasie gebruiken kan niet fout aflopen met zo'n zalig receptje. Hilde. Kookjij
nederbelg67

nederbelg67 zegt:
Klinkt goed.morgen naar de beenhouwer en gelijk gehakt halen.weet iemand misschien wat ik kan gebruiken i.p.v. het zeeuws spek?want dat is hier in België bijna niet te vinden.