Ik geef deze balletjes ook wel als voorgerechtje met bijv. stokbrood of ciabatta of een beetje rijst.
Ook pittiger te maken door wat cayenne of chilipoeder door de balletjes te mengen.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehaktballetjes met gember en ananas
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehaktballetjes met gember en ananas
Een heerlijk gehaktballetjes met gember en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 à 5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Smullen van gehakt 2000
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met gember en ananas te bereiden
  Doe het gehakt in een kom en pers hierboven het teentje knoflook.
Dan toevoegen: gember + sojasaus + broodkruim + peper naar smaak.
Kneed alles heel goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van (± de grootte van een walnoot).
Tot gebruik kun je de balletjes afgedekt in de koelkast bewaren.
SAUS: giet de ananas door een zeef boven een maatbeker uit en vul het sap met water aan tot 1,5 dl. De ananasstukjes apart houden.
De schoongemaakte paprika in kleine stukjes snijden.
Breng dan het ananassap + de suiker + tomatenpuree + azijn al roerende aan de kook. Voeg dan de paprikastukjes toe en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
Roer ondertussen in het kopje de maïzena met 2 el water tot een glad papje en roer dit na die 3 minuten al roerende bij de saus.
Roer dan de stukjes ananas erdoor en laat alles door en door warm worden.
AFWERKING BALLETJES:
De boter verhitten in een grote koekenpan en de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar bakken.
Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan, doe ze over in een schaal en schep de saus erdoor.
 
  
										Dan toevoegen: gember + sojasaus + broodkruim + peper naar smaak.
Kneed alles heel goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van (± de grootte van een walnoot).
Tot gebruik kun je de balletjes afgedekt in de koelkast bewaren.
SAUS: giet de ananas door een zeef boven een maatbeker uit en vul het sap met water aan tot 1,5 dl. De ananasstukjes apart houden.
De schoongemaakte paprika in kleine stukjes snijden.
Breng dan het ananassap + de suiker + tomatenpuree + azijn al roerende aan de kook. Voeg dan de paprikastukjes toe en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
Roer ondertussen in het kopje de maïzena met 2 el water tot een glad papje en roer dit na die 3 minuten al roerende bij de saus.
Roer dan de stukjes ananas erdoor en laat alles door en door warm worden.
AFWERKING BALLETJES:
De boter verhitten in een grote koekenpan en de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar bakken.
Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan, doe ze over in een schaal en schep de saus erdoor.
                    
flavia zegt: