KookJij

Gehakt-uientaart met aardappelpuree (oven)

Een heerlijke ovenschotel voor het weekend!
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Smullen van gehakt 2000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakt-uientaart met aardappelpuree (oven) te bereiden

Oven op 180°C.
Uien en knoflook pellen en snipperen. De gedroogde tomaten in stukjes snijden.
De boter verhitten in de braadpan en de uien 5 minuten roerbakken, daarna de knoflook nog 1 minuut meebakken.
Dan het gehakt en de curry in de pan doen en het gehakt rul bakken.
Nu de gedroogde tomaten en de tomaatblokjes met het vocht en de tomatenpuree door het gehakt roeren en naar smaak zout en peper toevoegen.
Laat alles nu, met het deksel schuin op de pan zachtjes ± 20 minuten pruttelen.
Intussen de aardappelpuree maken: de geschilde aardappels in een bodempje water met zout gaar koken, afgieten en fijnstampen. Klop dan de room en de geraspte kaas door de aardappelpuree.
Het gehaktmengsel in de ovenschaal scheppen en afdekken met de aardappelpuree.
Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin.
Lekker met een salade.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik had lang geleden bij dit recept "heel lekker" opgeschreven. Ik maak het binnenkort weer en zal een foto maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Bedankt Gerda. Fijn dat je het ook lekker vond. Zelf had ik nog geen tijd om het weer te maken.
Stond het ook op Twitter Mia? Zal ik ook eens kijken. Ik zit er zelf nog niet op. Groetjes allen. Flavia:p
mia7

mia7 zegt:
Zo, ik zag Fabita voorbij gaan op twitter :Dik dacht

effe kijken! De uientaart stond al bij mijn favorieten.

@Slaatje heeft succes :p

Anna, ja lekker pittig :p
In het weekend kom ik met een recepten storm
heb ze eerst allemaal verzameld :D...Verrassing!( hoop ik ):D

Groetjes Mia
slaatje

slaatje zegt:
Fabita, dit is fabuleus. Vandaag heb ik dit gemaakt en het was heerlijk met een grote H. Wat een combinatie van smaken, de reacties van mijn mannen waren erg lovend er is nog een klein beetje over en dat wil mijn zoon morgen eten. Ik heb er een eenvoudige frisse salade bij gemaakt en dat is een goede combinatie. De foto is gemaakt, ik stuur hem morgen naar Anna, zij zet hem dan bij het recept. Hartelijke groet en dank je wel voor dit recept. Gerda :p:p:p:p
Anna

Anna zegt:
Was ik dus even vergeten:p:p Ben benieuwd wat jij er van vindt;);)
Fijn weekend!
Groetjes,
Anna.
slaatje

slaatje zegt:
Ik ben net voor volgende week een planning aan het maken en dit gaat zeker op het menu. Ik laat het weten en maak er een foto van. Fijn weekend allemaal. Groetjes Gerda :p:p:p
Anna

Anna zegt:
Wat was dit tongstrelend! We hebben genoten:D Bij gebrek aan curry pasta; 1 eetlepel garam masala, beetje aanlengen met olie, overheerlijk! En voor de "pittige eters", (zoals ik;-)) mag het ietsje meer zijn?;);)
Kortom: een aanrader!:D
fabita

fabita zegt:
SORRY, Horridoheinz,
Ik kon geen receptenpagina van je vinden, anders wist ik het wel, otherwise I would've thought out of the box. Nou ja, mijn man kookt 3 dagen per week en mijn 3 zonen bij hen thuis ook geregeld. En bedankt voor je suggestie, de wijn gaat er volgende keer in plus natuurlijk ook in een glaasje. Heb je geen receptenpagina? (als ik op je "foto" klik, gebeurt er niets, vandaar) Ik zou best wat lekkere vegetarische gerechten willen maken.:p:p
Horridoheinz

Horridoheinz zegt:
@fabita, dames dames? Ho ho ik kook hier in huis hoor.... Al 27 jaar, twee verschillende keukens ivm vegetarische dochter... Think out of the box...;)
fabita

fabita zegt:
Nou dames, het wordt steeds lekkerder. Leuk hé, al die variaties. Wie volgt? Gr.:p:D;)
apu

apu zegt:
@horridoheinz; idd,een scheut witte wijn en een laurierblaadje laten meesudderen en dan als topping een laag geraspte kaas mee laten gratineren, heerlijk!
horridoheinz

horridoheinz zegt:
Suggestie; na het rul bakken van het gehakt een scheut droge witte wijn toevoegen.. erg lekker..
gea

gea zegt:
M'n "Favorieten-pagina's stromen vol op deze manier;) Heerlijk lijkt me dit ook weer. Dank je wel!!!! Groetjes, Gea
horridoheinz

horridoheinz zegt:
Ja ja , ik krijg hier altijd op mijn kop omdat ik (alles) te scherp maak... Pul Biber tot in de toetjes zeg maar... Ik heb nog wel een milde groene Curry van Patak in de voorraadkast ga die wel gebruiken.. ps variant moet variatie zijn....Gr., Hans ;)
fabita

fabita zegt:
Hans, in het recept stond Indiase currypasta. Ik weet niet meer welke ik gebruikt heb, dat is erg lang geleden. Ik zou zeggen: wat je zelf lekker vindt. Ik ga dit weer morgen of zaterdag maken. Ik heb nu in huis Red Curry Paste van Thai Kitchen, die zal ik dus nemen. Zou die pikanter zijn? Houden we wel van. Je hoort het nog wel. Gr.Flavia:p
ineke60

ineke60 zegt:
Dit lijkt me erg lekker ga het binnenkort zeker een keer maken.