KookJij

Gegrilde Vijgen met mascarponeschuim

Een heerlijk gegrilde vijgen met mascarponeschuim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde Vijgen met mascarponeschuim te bereiden

Snij de vijgen doormidden.
Verwarm een grilpan voor en vet even in.
Haal de halve vijgen aan de snijkant eerst door de gesmolten boter en vervolgens door de poedersuiker.
Gril de vijgen gedurende een 2 à 3 minuten aan de gesuikerde kant. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze in de koeling afkoelen tot gebruik.
Mascarponeschuim. Maak de mascarpone zacht door hem om te spatelen in een schaal. Roer er voorzichtig de room door en breng op smaak met zout en peper.
Schuim even op met een staafmixer
Presentatie:
Leg op een bordje een half plakje ham en daarop een vijg. Garneer deze met het mascarponeschuim. Vouw de parmaham om de vijg en schuim en versier met een blaadje selderij.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

eva schutter

eva schutter zegt:
wat is het gelige sausje op de foto?