KookJij

Gegratineerde koolraap

Een heerlijk gegratineerde koolraap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vitamientje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde koolraap te bereiden

- Schil en snijd de koolraap in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de boter in een pan en bak de koolraap ongeveer 3 minuten.
- Voeg vervolgens de kerrie, daarna de melk, water en bouillontablet toe. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Vermeng 2 el bloem met wat water. Voeg dit al roerende toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de ham in dobbelsteentjes en meng hier de peterselie door.
- Vet een ovenschaal in. Doe hierin het koolraapmengsel, verdeel de hamblokjes erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Laat het in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst