Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde asperges á la créme ( zie opm )
PT45M
Gegratineerde asperges á la créme ( zie opm )
Een heerlijk gegratineerde asperges á la créme ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde asperges á la créme ( zie opm ) te bereiden
Asperges schillen en in ruim kokend water met zout in ongeveer 15 min. beetgaar koken.
Asperges laten uitlekken en laten afkoelen.
Elke asperge in 10 schuine plakken snijden.
Ringen op borden zetten en daarin zalm in mooie cirkels leggen, daarna ringen verwijderen.
1 1/4 liter water met azijn aan de kook brengen.
Eieren een voor een voorzichtig in kopje breken en in water dat net tegen de kook aan is laten glijden.
Eieren 3-4 min. pocheren.
Eieren met schuimspaan uit de pan halen en tot gebruik in koud water bewaren.
( om eieren weer op te warmen legt u ze ongeveer 30 sec. in warm water met zout ).
Slagroom in grote koekepan met anti-aanbaklaag aan de kook brengen,, aspergesplakjes toevoegen en mengsel zachtjes verhitten tot room begint te binden en er een ragout ontstaat.
( pas op voor schiften ).
Op smaak brengen met peper en zout.
Voor de dressing:
Olijfolie, rode wijnazijn, sjalotje, zout en peper mengen.
Oven voorverwarmen op 150 graden CX. Zalm met zout en peper bestrooien, borden met zalm 6-8 min. in de oven zetten tot de zalm net gaar is.
Grill verwarmen op de hoogste stand.
Ringen opnieuw rondom zalm plaatsen en aspergeragout op zalm scheppen.
Daarop gepocheerd ei leggen.
Kaas erover strooien en onder de grill de kaas laten smelten.
Dressing rondom ringen verdelen.
Bieslook erover strooien en de ringen verwijderen.
Lekker met pasta.
Asperges laten uitlekken en laten afkoelen.
Elke asperge in 10 schuine plakken snijden.
Ringen op borden zetten en daarin zalm in mooie cirkels leggen, daarna ringen verwijderen.
1 1/4 liter water met azijn aan de kook brengen.
Eieren een voor een voorzichtig in kopje breken en in water dat net tegen de kook aan is laten glijden.
Eieren 3-4 min. pocheren.
Eieren met schuimspaan uit de pan halen en tot gebruik in koud water bewaren.
( om eieren weer op te warmen legt u ze ongeveer 30 sec. in warm water met zout ).
Slagroom in grote koekepan met anti-aanbaklaag aan de kook brengen,, aspergesplakjes toevoegen en mengsel zachtjes verhitten tot room begint te binden en er een ragout ontstaat.
( pas op voor schiften ).
Op smaak brengen met peper en zout.
Voor de dressing:
Olijfolie, rode wijnazijn, sjalotje, zout en peper mengen.
Oven voorverwarmen op 150 graden CX. Zalm met zout en peper bestrooien, borden met zalm 6-8 min. in de oven zetten tot de zalm net gaar is.
Grill verwarmen op de hoogste stand.
Ringen opnieuw rondom zalm plaatsen en aspergeragout op zalm scheppen.
Daarop gepocheerd ei leggen.
Kaas erover strooien en onder de grill de kaas laten smelten.
Dressing rondom ringen verdelen.
Bieslook erover strooien en de ringen verwijderen.
Lekker met pasta.