-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
-
Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella
Categorie: Pasta's
-20 min
Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en geh...
Ingredienten: 350 gram rundergehakt, 1 pak verse lasagnebladen uit het koelvak van de supermarkt, 1 blikje tomatenblokjes (plm. 480 gram), 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oreganp, 1 laur...
-
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Categorie: Vlees
20 min
Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr...
Ingredienten: 750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 1 vleesbouillontablet, 750 gram uien, zout en peper, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad of daor salam, 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis (zoete ketjap), 3 eetl...
-
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Categorie: Beleg
15 min
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Ingredienten: 250 gram plakjes ham of één van de Duitse worstsoorten, bijv. Fleischwurst, Bierworst of Jagdworst, 1 keine ui, 3 zoetzure augurken, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels witte natuurazijn, peper, 1 eetlepel suiker, fijngehakte...
-
Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Categorie: Vlees, Ovenschotels
25 min
Lekker gekruid gyrosvlees met gebakken champignons en paprikareepjes in een romige saus en gegratineerd met kaas. Een Toppertje!
Ingredienten: 700 gram schouderkarbonade met gyroskruiden of kant-enklaar gekruid gyrosvlees , 2 eetlepels zonnebloemolie , 250 gram champignons , 1 rode paprika , 200 ml slagroom , 2 eelepels tomatenpuree , (eventueel) klein glaasje...
-
Spezzatino alla panne -varkenshaas in cognacsaus
Categorie: Vlees
25 min
Stukjes varkenshaas in een romige saus met champignons, paprika en een scheutje cognac
Ingredienten: 500 gram varkenshaas, 4 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1 rode paprika, 400 gram champignons, 1/2 dl cognac of vieux, 1 eetlepel tomatenpuree, 250 ml slagroom, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
-
Ouderwetse bruine bonen filosoof
Categorie: Vegetarisch
15 min
Een heerlijke ouderwetse ovenschotel bestaande uit bruine bonen, uien, appel en aardappelpuree
Ingredienten: 1 grote pot of blik bruine bonen, 4 uien - , 20 gr boter - , eventueel wat bouillon van een tablet -, 4 zoetzure augurkjes in plakjes -, 1 laurierblaadje - , zout, peper - , 1 kg aardappelen - , melk - , 4 zure appelen...
-
Kerrierijst
Categorie: Overig
10 min
Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie.
Ingredienten: 300 gram rijst , zout , 1 grote ui , 1 volle eetlepel milde kerriepoeder , 2 teentjes knoflook , 1 theelepel sambal , 1 eetlepel ketjap manis , 3 eetlepels olie , 1 kruidenbouillontablet
-
Gevulde speculaas taartje
Categorie: Sinterklaas, Gebak
30 min
Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had.
Ingredienten: 250 gram zelfrijzend bakmeel - , mespunt zout - , 2 afgestreken eetlepels speculaaskruiden - , 150 gram lichtbruine basterdsuiker - , 150 gram boter -, 1 lepel melk - , 50 gram ontvliesde amandelen of 50 gram amandelscha...
-
Bourgondisch stoofpotje met hamlappen
Categorie: Stoofschotels
25 min
Dit lekkere romige stoofpotje heb ik gemaakt van hamlappen, sjalotjes, knoflook, winterpeen en champignons en aan het eind afgemaakt met crème fra&i...
Ingredienten: 400 gam hamlappen , in grove stukken , 2 eetlepels olijfolie , 100 gram magere gerookte spekblokjes , 5 sjalotjes, grof gesneden , 4 teentjes knoflook, gesnipperd , 4 flinke wortelen (bijv. wat kleinere winterpeen), in s...
-
Pittige Indiase lamscurry
Categorie: Vlees
20 min
Deze eenvoudig te maken hele lekkere lamscurry met appel heb ik al vaak gemaakt. Het recept is afkomstig uit het kookboek "Heerlijke gerechten uit de...
Ingredienten: 600 gram lamsvlees (ik had lamsboutlapjes) - , 1 grote ui - , 2 teentjes knoflook - , 3 eetlepels olie -, zout, peper -, 1 flinke eetlepel of meer kerriepoeder 1, appel (Elstar) - , 1 dl vleesbouillon (van tablet) -,...
-
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
Categorie: Gevogelte
20 min
Reepjes gebakken kipfilet met verse mango en mango-chutney in roomsaus. Heerlijk met rijst. Hier blijf je van eten.
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 1 rijpe mango, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 Spaanse peper, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels kerriepoeder, 250 ml slagroom, 1 dl kippenbuillon (van tablet), 3 eelepels mango-chutney, mespunt cayen...
-
Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing
Categorie: Overig, Ovenschotels, Warm
20 min
Een verrukkelijk romig taartje. Kun je ook maken met croissantdeeg ipv bladerdeeg. De combinatie van geitenkaas, walnoten en honing is perfect
Ingredienten: 6-8 plakjes bladerdeeg - , 100 geraspte belegen kaas - , 100 gram walnoten -, 200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - , 3 eieren - , 125 ml crème fraîche of slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - , 1 eetle...
-
Provençaals rundvlees met champignons uit de slow-cooker
Categorie: Vlees
20 min
Rundvlees op Franse wijze gekruid en gestoofd met spek, cognac en rode wijn. In de slowcooker wordt het vlees heerlijk zacht en de smaak kan bijna niet be...
Ingredienten: 750 gram riblappen in grove stukken , 2 à 3 eetlepels bloem , Peper, zout, 2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd , 4 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd , 100 gram mager gerookt spek, in blokjes, 1 + 2 eetlepels o...
-
Provencaalse worteltjes
Categorie: Groenten
15 min
Heerlijke worteltjes met knoflook, sjalotjes en Provencaalse kruiden.
Ingredienten: 1 bos worteltjes , 1 sjalotje + 2 teentjes knoflook , 2 eetlepels olijfolie, 1 groenten- of kruidenbouillontablet , 2 theelepels Provencaalse kruiden of tijm , 1 theelepel honing of suiker , versgemalen peper
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers