-
Lasagne florentine met gehakt, spinazie en mozzarella
Categorie: Pasta's
-20 min
Ik maakte regelmatig een ovenschotel "Mozzarella Beef Florentine" van een vriendin . Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en geh...
Ingredienten: 350 gram rundergehakt, 1 pak verse lasagnebladen uit het koelvak van de supermarkt, 1 blikje tomatenblokjes (plm. 480 gram), 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oreganp, 1 laur...
-
Duitse aardappelsalade à la Petra
Categorie: Salades
30 min
Een recept van mijn Duitse moeeder. De aardappelschijfjes worden voorgekookt in kruidenbouillon. Zodra de schijfjes gaar zijn worden de uisnippers, azijn...
Ingredienten: 8 middelgrote aardappelen , 2 kruidenbouillontabletten, 1 kleine ui, 1 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, peper en zout, 2 afgestreken eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of kwark, 2 eetlepels fijngehakte bieslook en...
-
Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Categorie: Vlees, Ovenschotels
25 min
Lekker gekruid gyrosvlees met gebakken champignons en paprikareepjes in een romige saus en gegratineerd met kaas. Een Toppertje!
Ingredienten: 700 gram schouderkarbonade met gyroskruiden of kant-enklaar gekruid gyrosvlees , 2 eetlepels zonnebloemolie , 250 gram champignons , 1 rode paprika , 200 ml slagroom , 2 eelepels tomatenpuree , (eventueel) klein glaasje...
-
Worstsalade, de echte Duitse Wurstsalat
Categorie: Beleg
15 min
Deze zoetzure salade bestaat uit reepjes worst of ham, gemengd met augurkjes, uisnippers en reepjes paprika. Een lekkere lunchsalade.
Ingredienten: 250 gram plakjes ham of één van de Duitse worstsoorten, bijv. Fleischwurst, Bierworst of Jagdworst, 1 keine ui, 3 zoetzure augurken, 1/2 rode paprika, 2 eetlepels witte natuurazijn, peper, 1 eetlepel suiker, fijngehakte...
-
Kerrierijst
Categorie: Overig
10 min
Lekkere pittige rijst met ui, knoflook en kerrie.
Ingredienten: 300 gram rijst , zout , 1 grote ui , 1 volle eetlepel milde kerriepoeder , 2 teentjes knoflook , 1 theelepel sambal , 1 eetlepel ketjap manis , 3 eetlepels olie , 1 kruidenbouillontablet
-
Surinaamse spitskool met kipfilet
Categorie: Groenten
15 min
Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kle...
Ingredienten: 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 400 gram gesneden spitskool, 1 flinke kipfilet, in kleine stukjes, 1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in stukjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipp...
-
Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Categorie: Vlees
20 min
Dit was een toprecept op Smulweb. Je kunt deze rundvleesstoofpot ook in een braadpan maken, maar in de slowcooker nog lekkerder en gemakkelijker. Ik beschr...
Ingredienten: 750 gram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 1 vleesbouillontablet, 750 gram uien, zout en peper, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad of daor salam, 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis (zoete ketjap), 3 eetl...
-
Pittige Indiase lamscurry
Categorie: Vlees
20 min
Deze eenvoudig te maken hele lekkere lamscurry met appel heb ik al vaak gemaakt. Het recept is afkomstig uit het kookboek "Heerlijke gerechten uit de...
Ingredienten: 600 gram lamsvlees (ik had lamsboutlapjes) - , 1 grote ui - , 2 teentjes knoflook - , 3 eetlepels olie -, zout, peper -, 1 flinke eetlepel of meer kerriepoeder 1, appel (Elstar) - , 1 dl vleesbouillon (van tablet) -,...
-
Bourgondisch stoofpotje met hamlappen
Categorie: Stoofschotels
25 min
Dit lekkere romige stoofpotje heb ik gemaakt van hamlappen, sjalotjes, knoflook, winterpeen en champignons en aan het eind afgemaakt met crème fra&i...
Ingredienten: 400 gam hamlappen , in grove stukken , 2 eetlepels olijfolie , 100 gram magere gerookte spekblokjes , 5 sjalotjes, grof gesneden , 4 teentjes knoflook, gesnipperd , 4 flinke wortelen (bijv. wat kleinere winterpeen), in s...
-
Ouderwetse Achterhoekse speksaus of dikke saus
Categorie: Overig
15 min
Achterhoekse speksaus, een dikke saus met gebakken blokjes speklap erin. Wij eten dit bij bietjes of brune bonen.
Ingredienten: 2 magere speklapjes of 200 gram mager ontbijtspek , 2 flinke uien, gesnipperd , scheutje maggi, peper, zout , 1/4 liter melk - , 1 eetlepel maizena - , ,
-
Macaroni stroganoff met gehakt, zonder pakjes of zakjes
Categorie: Pasta's, Vlees
20 min
Een heerlijke macaronischotel met gehakt, spekreepjes, champignons en paprika in een heerlijke stroganoffsaus.
Ingredienten: 300 g elleboog macaroni , 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd , 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 eetlepel zonnebloemolie , 50 gram magere gerookte spekblokjes, 250 gram rundergehakt , 1/2 rode en ½ gele pa...
-
Ovenschotel asperges met aardappel, ham, (room)kaas en eieren
Categorie: Ovenschotels, Pasen
20 min
Heerlijke ovenschotel van aardappelschijfjes met stukjes asperges in een saus van gesmolten roomkaas met ham en stukjes hardgekookte eieren.
Ingredienten: 3 grote aardappelen, geschild in schijfjes , 500 gram asperges, geschild in stukken , 1 theelepel suiker, Peper, zout , 1 eetlepel boter , 1 klein sjalotje, gesnipperd , 150 gram gekookte ham in reepjes, 2 hardgekookte e...
-
Pittige gemarineerde schnitzelreepjes
Categorie: Vlees
10 min
Een snel recept met een Oosters tintje. Snel en gemakkelijk (wel een uurtje marineren!). Schnitzels in reepjes gesneden in de marinade. Bakken en opdienen...
Ingredienten: 400 gram varkensschnitzels (ongepaneerd) - , 2 theelepels sambal badjak - , 2 eetl ketjap manis (zoete ketjap) - , 1 eetl witte azijn - , 2 lente-uitjes - , 1 theelepel honing - , 1 teentje knoflook - , 1 + 3 eetlepels o...
-
Stoofpotje spitskool met hamlappen ook voor de slowcooker
Categorie: Vlees
20 min
Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met de spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon...
Ingredienten: 750 gram hamlappen in grove stukken gesneden , 4 eetlepels zonnebloemolie , 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram) , stukje gemberwortel (plm. 2 cm) , 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout , 1 flin...
-
Spezzatino alla panne -varkenshaas in cognacsaus
Categorie: Vlees
25 min
Stukjes varkenshaas in een romige saus met champignons, paprika en een scheutje cognac
Ingredienten: 500 gram varkenshaas, 4 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1 rode paprika, 400 gram champignons, 1/2 dl cognac of vieux, 1 eetlepel tomatenpuree, 250 ml slagroom, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker