KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Patricia Klarenberg recepten

    1. Ingredienten: 100 ml droge sherry *, 100 ml Japanse sojasaus, 3 el suiker, 3 el zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember, geraspt, 1 tl sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosui, in kleine ringetjes
    2. Ingredienten: 4 rijpe mango's, 1 eetl citroensap, 3 eetl poedersuiker, 2 eetl kirsch, 125 ml slagroom, 1 kiwi
    3. Ingredienten: Voor het vlees:, 600 gram kalfsfricandeau, peper en zout, 50 gram boter, 2 sjalotjes, gesnipperd, 1 knoflookteentje, in plakjes, 1 takje rozemarijn, 100 ml warm water, 2 eetl. pijnboompitjes, geroosterd, Voor de saus:, 2...

    4. Ingredienten: 1 forel, 400 ml visbouillon (van een tablet), 80 g gemengde slablaadjes, 100 g rookvlees, in reepjes, 1 eetl. kappertjes, voor de dressing:, 2 eetl mayonaise, 1 theel. mosterd, 2 eetl. gezeefde visbouillon, afgekoeld
    5. Ingredienten: 1 braadkip, 4 limoenen, versgemalen zwarte peper, zout, 10 takjes tijm, 150 gram roomboter, 100 gram bacon (vleeswaren), 1 eetl. honing
    6. Ingredienten: 4 grote Belgische of Brusselse wafels (kant en klaar te koop), 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 6 bolletjes roomijs, voor de saus:, 175 gr bittere chocolade, 125 ml schenkbare crème fraîche, 2 eetl crème de menthe (...
    7. Ingredienten: 2 plakjes roomboter bladerdeeg, 1/2 venkelknol, 1 rode ui, 4 verse zalmfilets, 2 theel. (verse) tijm, 4 eetl. creme fraiche, versgemalen peper, zout, 2 eetl. olijfolie
    8. Ingredienten: 5 plakjes bladerdeeg, 500 gr broccoli, zout, peper, 100 gr cashewnoten, 100 gr belegen kaas (geraspt of in plakjes), 2 handperen, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels paneermeel, 3 eieren, 1/2 dl slagroom, 1 eetlepel bouillonp...

    9. Ingredienten: 150 gram melkchocolade, 150 gram boter, 225 gram poedersuiker, 6 eieren, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 85 gram cacao, vulling, bijv.: bosbessenjam, frambozen of chocolade, 75 gram witte chocolade
    10. Ingredienten: 1 bakje witte champignons (250 gram), 1 bakje oesterzwammen (150 gram), 3 eetl. kappertjes, 1/2 citroen, 250 gram verse tagliatelle, 2 eetl. olijfolie, 1 zakje rucola (75 gram), zout, grof gemalen peper
    11. Ingredienten: 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur), zout en versgemalen peper, 500 g gesneden witte kool, 1 venkelknol, geschaafd, 2 theel. komijnzaadjes (of 1 theel. komijnpoeder), 50 g boter, 125 ml vleesbouillon, 50 g walnoten,...
    12. Ingredienten: 300 ml slagroom, 5 eidooiers, 150 g suiker, 5 eiwitten, 175 g pure chocolade, in stukjes, ca. 4 volle eetl. poedersuiker
    13. Ingredienten: 3 eieren, 75 gr meel, 110 gr suiker, 1/2 koffielepel gist, 200 gr chocolade, 15 cl creme fraiche, boter, decoratiesuiker

    14. Ingredienten: 6 dikke plakken kruidkoek of ontbijtkoek, 2 bananen, 1 klein blikje ananasschijven, uitgelekt, in blokjes, 200 gram witte druiven, zonder pit
    15. Ingredienten: 200 g kastanjechampignons of 1 blikje/pot champignons (uitlekgewicht 170 gr), 2 vastkokende aardappelen, 10 gekonfijte dadels zonder pit, 50 g geraspte harde Hollandse geitenkaas, 3 flinke eetl gehakte verse kruiden (bij...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  2. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  3. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  4. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  5. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  6. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  7. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  8. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water
  9. Thaise roerbakmie
    Thaise roerbakmie Categorie Wokken
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor roerbakmie (Honig), 250 gr. Kastanje champignons, 250 gr. Fijne prei, 150 gr. Roerbakmie (Honig), 500 gr. Rundergehakt, 100 gr. Shiitake, 2 Spaanse pepers, 1 Ui, 1 eetl. Wokolie
  10. Vermicellisoep met ei
    Vermicellisoep met ei Categorie Maaltijdsoepen
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 125 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, Peterselie