KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

mia Elsjan recepten

    1. Ingredienten: 225 gr. bloem, ½ tl. zout, 2 tl. bakpoeder, 200 gr. gele basterdsuiker, 1 tl. kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaatgruis, 1/4 theel. kruidnagelpoeder, 100 gr. zachte boter, 2 ½ dl. karnemelk
    2. Ingredienten: 300 gr.tarwebloem-, 300 gr. basterdsuiker (wit), 2 pakjes vanillesuiker, 2 eieren ,, 3 dl. lauw water, 150 gr. boter, 1 mespuntje zout,, 1 theelepel kaneel,
    3. Ingredienten: 2 blaadjes basilicum, half theelepeltje rozemarijn, half theelepeltje tijm, 4 tomaatjes of 2 grote, peper, zout, 30 gr kruidenboter, boter voor folie, 200 gram kabeljauw per persoon

    4. Een heerlijk Oer Hollands recept. De Hachee eet je bij een stamppotje wortels, boerenkool, rodekool of rode bieten. Ingredienten: 500 gr doorregen runderlappen, ( borstlappen ) of hacheevlees , zout, peper, 80 gr boter, 2 á 3 grote uien, 40 gr bloem, 2 laurierblaadjes, enkele geplette peperkorrels, 2 kruidnagelen, 1 theelepel suiker, 3/4 boullon (...
    5. Ingredienten: 1 rijpe mango, 2 eetlepels citroensap, mespunt chilipoeder, 1 dl créme fraïche, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte, pistachenoten
    6. Ingredienten: 10-12 middelgrote uien in ringen gesneden, 2 el olie, 1 laurierblad, 1 bosje tijm, 4 tenen knoflook gepeld, 1 à 1,5 liter basisbouillon, peper, plakjes (stok)brood, plakje ( geraspte) kaas
    7. Ingredienten: 4 kg schoongemaakte mosselen, 2½ dl droge witte wijn, 1 kleine prei, 1 middelgrote ui, 6 takjes peterselie, 4 takjes selderij, snufje peper, 1 courgette à 200 g, 1 middel grote ui, half rode paprika, 1 rode Spaanse pepe...
    8. Ingredienten: 1 kilo rode biet rauw in de schil, 40 ml olijfolie, 1 teen knoflook geperst, 10 ml mayonaise, 1 theel.wasabi, 30 ml rodewijnazijn, 1 sjalot, fijngesnipperd, 40 gram zure uitjes, 10 takjes bladpeterselie, alle...

    9. Ingredienten: 18 middelgrote ovale aardappelen, van ongeveer 60 g elk, 45 g boter, 5 eetlepels olijfolie, zeezout (Maldon)
    10. Ingredienten: 150 g rozijnen, 150 g krenten, 2 el sukade, 1500 g appels ( goudreinet ), 5 el rum, 3 el bruine basterdsuiker, 2 el kaneel, 1 el aardappelmeel, 800 g bloem, 400 g witte basterdsuiker, 4 zakjes vanilesuiker, 2 tl zout, 50...
    11. Ingredienten: 2 kipfilets, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 2 tomaten halveren, Half blik kikkererwten, 1 pot kippenbouillon of zelf gemaakt kipbouillon, 1 citroen (of ingelegd), 1/2 tl saffraan, 1 tl kaneel, 1 el komijnpoeder, 2 tl korian...
    12. Ingredienten: 140 gram heilbot, 1 stuks citroen, 100 gram spinazie, 1 teen knoflook, geschild, 2 stuks aardappels, vastkokend, 50 gram geclarifieerde boter, 85 ml witte wijn, 200 gram visgraten, 100 gram champignons, gesneden, 1 stuks...
    13. Ingredienten: 1 eidooier, 2 à 3 dl olie, 1 à anderhalf lepel azijn, bij voorkeur kruiden- of dragonazijn., zout, peper, mosterdpoeder

    14. Ingredienten: 3 kg. groente (wortels, tomaten, boontjes, bloemkool, uien, paprika's), water, 700 gr. suiker, 1 ½ ltr. witte azijn, 150 gr. zout, ½ eetlepel peper, 2 ½ eetlepels mosterdpoeder, 1 eetlepel koenjit, 125 gr bloem
    15. Ingredienten: 1 dl koffie koffie gezet met Buisma'n 's G.S., 1/4 koffiemelk, 1/4 water, 50 gram suiker, 30 gram custardpoeder, 1/4 vanillesuiker, 9 lange vingers en rum ).
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  4. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  5. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  6. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.