-
Appelbeignets
Categorie: Toetjes, Warm
10 min
Ingredienten: 4 jonagold appelen, 300 g gezeefde bloem, 2 eieren, een scheutje arachideolie, 1 eetlepel suiker, een snuifje zout, 2 dl kriek, bloemsuiker
-
Prei in de wok met een gepocheerd eitje
Categorie: Groenten, Overig
30 min
Ingredienten: 100 g ham (gedroogde Meesterlyck), 200 g prei, 100 g selder, 50 g sjalotten, 100 g appel, 250 g champignons, 4 eetlepels noten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 koffielepel tijm, 1 laurierblaadje, peper, 4 eetlepels...
-
Ossobuco
Categorie: Vlees
35 min
Ingredienten: 4 kalfsschenkels, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 takjes bleekselder, 1 wortel, 500 g tomaten, 2 dl droge sherry, olijfolie, boter, peper en zout, voor de gremolata:, 1 citroen, 1 sinaasappel, enkele takjes platte pe...
-
Gepaneerde rog in winterse consommé
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, met Vis
25 min
Ingredienten: 1 pastinaak, ½ ramenas, ½ kleine pompoen, 1 grote zoete ui, 1 preiwit, 1 citroen, 1 ei, 1 dl melk, olijfolie, 2 koppen Japans broodkruim, ½ kop sesamzaadjes, sesamolie, boter, 1 bundel verse dragon, peper en zout, voor d...
-
Preislaatje met mosterdvinaigrette en garnalen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 2 preiwitten, 100 ml groentebouillon, 100 g grijze garnalen, 40 g boter, 1 koffielepel tijm, 1 eetlepel bieslook, nootmuskaat, peper, zout, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels wijnazijn, 3 eetlepels olie
-
Pizza Margherita
Categorie: Pizza's
10 min
Ingredienten: 450 g harde tarwebloem, 5 g verse gist, 6 g honing, 4 g zout, 3 dl water, Beleg:, 400 g flink gekruide tomatensaus, 200 g mozzarella, 100 g geraspte pecorino, 1 bot verse basilicum, olijfolie
-
Preistoemp met kip Brabançonne
Categorie: Vlees
35 min
Ingredienten: 4 kipfilets, 1 kg aardappelen, 1/2 kg prei, fijngesneden, 4 stronken witloof, 1/4 l gevogeltefond, 1/8 l karnemelk, 1 scheut cognac, 1 eetlepel veenbessenconfituur, hoeveboter, 1 laurierblaadje, kipkruiden met zout, noot...
-
Pizza met kazen van bij ons en gerookte heilbot
Categorie: Warm
10 min
Ingredienten: 450 g harde tarwebloem, 5 g verse gist, 6 g honing, 4 g zout, 3 dl water, voor de pesto:, 1 bosje peterselie, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 doosje pijnboompitten (geroosterd), 200 g verse geitenkaas, 100 g gemalen bele...
-
Belgische pickles
Categorie: Koud
25 min
Ingredienten: 2 verse augurken, ½ bloemkool, 4 takjes selder, 4 wortelen, 1 bot verse zilveruitjes, 1 venkel, 1 pakje mini-maïskolfjes, zeezout, voor de saus:, 1 l alcoholazijn, 6 el zachte mosterd, 3 el kandijsuiker, 50 g bloem, 1 el...
-
Venkel - seldersoep
Categorie: met Groente
40 min
Ingredienten: 2 venkelknollen, 20 gram boter, 1 preiwit, 1 blokje runderbouillon, 400 gram knolselder, broodkorstjes, 1 liter water, 125 ml room
-
Zalmfilets met oesterzwammen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
15 min
Ingredienten: versnipperde dille 1 soeplepel(s), slagroom 2 dl, gehakte dragon 1 soeplepel(s), zalmfilet(s) 800 gram, visfumet 1 dl, teentje(s) van look 1, sjalot(ten) 1, olijfolie 2 dl, gehakte peterselie 1 soeplepel(...
-
Pompelmoesbiscuit
Categorie: Koud, Gebak
30 min
Ingredienten: boter 120 gram, bloem 200 gram, ei(eren) 3, pampelmoes(sen) 4, fijne suiker 200 gram, vanillesuiker 1 zakje(s)
-
Gemarineerde zalm met preigroen
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 2 stengels prei, 1 tomaat, peterselie, 100 g rammenas,, 200 g zalmfilet, 30 g grof zeezout, 1 eetlepel suiker, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel sterke mosterd,, 5 g mierikswortelpasta, 1/2 dl witte-wijnazijn, 1 dl sesamolie,...
-
Groentespiesje met zeetong in tempuradeeg
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
Ingredienten: 8 tongfilets, ½ courgette, 1 rode paprika, ½ venkel, 8 brochettestokjes, voor het sausje:, 1 eierdooier, 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 dl maïsolie, een klein scheutje witte wijn, 1 eetlepel kerriep...
-
Gepocheerde rog met hollandaise saus
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 2 grote rogvleugels, 1 citroen, een takje tijm, 1 laurierblaadje, zout, 1 koffielepel zwarte peperkorrels, voor de saus:, 2 eierdooiers, het sap van een halve citroen, een scheutje water, 100 g koude boter in kleine stuk...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart