KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Bobby recepten

    1. Een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. Genieten in de herfst en winter! Ingredienten: 300 gram spliterwten, 400 gram schouderkarbonades, 2 laurier blaadjes, 8 takjes bladselderij, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram knolselderij, 2 aardappelen, 2 uien, 200 gram prei, 300 gram winterwortel, 5 takjes peter...
    2. Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.
    3. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout

    4. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    5. Makkelijk en snel Hutspot recept Ingredienten: 1 kg winterwortelen, 1 kg aardappelen, 500 gram uien, 1 blokje runder bouillon, rookworst, peper, zout
    6. Ingredienten: 450 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eetlepels water, 50 gram boter, 2 eetlepels stroop, 3 deciliter melk, 1 ½ deciliter room
    7. Ingredienten: 2 eieren, 1 lente-ui of bosui, snufje zout, sambal peper mix (verkrijgbaar oa op de Zwarte Markt in Beverwijk) piri-piri en peper kan ook., italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm), ketchup, geraspte kaas, 2 bruin...
    8. Ingredienten: 3 eiwitten, 375 gram poedersuiker

    9. Heerlijke speculaastaart, perfect voor gezellig pakjesavond en sinterklaasavond! Ingredienten: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 volle eetlepel speculaaskruiden, 150 gram boter, 1 eetlepel melk, 1 zakje geschaafde amandelen, 200 gram gepelde amandelen, 200 gram witte basterdsuiker...
    10. Paella uit de Skottelbraai is een heerlijk buiten recept en niet al te moeilijk om klaar te maken. Ingredienten: Salamiworst, Garnalen, Paprika, Courgette, Ui, Knoflook, Rijst, Chilipoeder, Peper, Zout, Olie
    11. Dit is een typisch Sinterklaas recept, erg lekker om zelf op te eten maar ook om uit te delen! Ingredienten: 12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence, eventueel cacao of oploskoffie
    12. Heerlijke ravioli met paddestoelen en asperges uit de Skottelbraai Ingredienten: Paddestoelen, Groene asperges, Courgette, Ui, Knoflook, Paddestoelen pastasaus (zie kookverhaal), Parmaham, Ravioli, Peper, Zout, Olie
    13. Heerlijke pizza die je ook goed buiten kan klaar maken op bijvoorbeeld een Green Egg, Ingredienten: Mix voor pizza bodem, 300 gram pasta saus, 1 blik gepelde tomaten, 75 gram salami, 75 gram ham, 75 gram chorizo, 1 rode paprika, 1 rode ui, mais, ananas, 2 teentjes knoflook, pizza kruiden, 250 gram geraspte kaas, 150 gr...

    14. Dit is een heerlijk ruim gevulde Spaanse bruinebonensoep Ingredienten: 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 winterwortel, in plakjes, 2 aardappelen, in blokjes, 4 tomaten, in partjes, 1/2 groene kool, in reepjes, 1 groot blik bruine bonen, 1 l rundveesbouillon (...
    15. Heerlijke Club sandwich Ingredienten: 16 plak bacon, peper, 12 geroosterde witte boterhammen, 1 rode ui, zout, 2 tomaten, in plakjes gesneden, 4 plak oude kaas, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 8 slablaadjes, 4 el mayonaise
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Enchiladas met gehakt vulling
    Enchiladas met gehakt vulling Categorie Ovenschotels
    Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hartige taart met champignons, paprika en spekjes
    Hartige taart met champignons, paprika en spekjes Categorie Overig, Taarten
    Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook g.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Heerlijk hapje met gerookte paling
    Heerlijk hapje met gerookte paling Categorie Koud, Koud
    Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal al.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  4. Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado
    Frisse Venkelsalade met sinaasappel en avocado Categorie Salades
    Als het voorjaarszonnetje zich weer laat zien heb je weer meer trek in frisse salades in plaats van de zware winterkost. Ik had nog 1 venkelknol in de koel.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. arelhoen met venkel en citrus fruit
    arelhoen met venkel en citrus fruit Categorie Gevogelte, Ovenschotels, Kerst
    Het recept komt uit het kookboek; Wat maak je Menu weer? van Jennifer Smit, en ik heb hier en daar een beetje zelf aangepast. TIP: Dit recept kan ook goed.... De bereidingstijd is circa 150 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Budget komkommersalade met rode ui.
    Budget komkommersalade met rode ui. Categorie Salades
    Doordat de rode ui enkele minuten in heet water staat is het echte rauwe er vanaf. Bladpeterselie maakt de salade smaakvol af.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Komkommersalade met een Oosters tintje
    Komkommersalade met een Oosters tintje Categorie Salades
    Ik experimenteer graag met komkommer. Dit recept, dat ik iets naar eigen smaak heb aangepast vond ik in het boekje boodschappen.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje
    Hamlappen in rosé: een Frans stoofpotje Categorie Vlees
    De hamlappen worden in stukken gestoofd met tomaten, verse tuinkruiden en crème fraiche. Je kunt dit stoofpotje ook in de slowcooker maken. . De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aalbessentaart met eiwitschuim
    Aalbessentaart met eiwitschuim Categorie Taarten
    De bodem van deze plaattaart bestaande uit snel roerdeeg wordt eerst gebakken (20 minuten). Daarop komt het stijfgeslagen eiwit gemengd met de aalbessen (n.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  10. Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
    Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto Categorie Pasta's
    Deze pastasaus valt echt bij iedereen in de smaak. Lekker door de rode pesto die ik in de saus gebruik. Het recept is tijdens het koken ontstaan en wordt n.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.