-
Babi Pangang à la Henkie
Categorie: Vlees
60 min
Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
-
Tajine gevuld met heerlijkheden
Categorie: Tajine
60 min
Een heerlijke stoofschotel uit de tajine.
Ingredienten: 2 varkenshaasjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 1 courgette, 1 Spaans pepertje, 1 bol knoflook*, 1 half blik perziken op sap, paprikapoeder (pittig), tajinekruiden, gemalen zeezout, rode wijn, bouillon, bl...
-
Wrap hapje, heerlijk gevuld
Categorie: Koud
15 min
Een lekker hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht
Ingredienten: wraps, pesto pikant, zachte Mon Chou, gerookte kipfilet, gesneden, sla naar keuze
-
Ovenschotel van spruitjes en wortel
Categorie: Ovenschotels, Vegetarisch
40 min
Een heerlijke vegetarische - winterse ovenschotel voor de wintermaanden, gegratineerd met komijnekaas.
Ingredienten: 1 kg kruimig kokende aardappelen, zout, 750 g spruitjes, 250 g winterwortel, zout, 20 g boter + extra om in te vetten, 1½ dl halfvolle melk, 200 g geraspte belegen komijnekaas, 2 eetlepels paneermeel
-
Kip Pesto uit de oven
Categorie: Gevogelte, Ovenschotels
45 min
Een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Vooral als je gasten krijgt; goed voor te bereiden. Met dit recept heb ik al een hoop mensen blij gemaakt!
Ingredienten: 2 dubbele kipfilets, 200 ml creme fraiche, 200 ml rode pesto, 4 gegrilde paprika's (uit pot), 1 teentje knoflook (of meer), chilipeper, zout en peper, olie om in te vetten, ovenschaal
-
Kalkoenbout met uien en vruchtensaus
Categorie: Gevogelte, Kerst
120 min
Ingredienten: 4 kalkoenbouten van ca. 1 kg, 1 rijpe verse geschilde en ontpitte mango of uit blik, 6 eetl. honing, chilipoeder en tabasco (flesje) naar smaak, 6 teentjes uitgeperste knoflook, peper uit de molen, paprika-(edelzoet), ke...
-
Surinaamse stoofpot in de Tajine
Categorie: Stoofschotels, Tajine
180 min
Een heerlijk stoofpotje, waar je zelf je eigen 'draai' aan kunt geven.
Ingredienten: 500 gram riblappen, 2 uien, grof gesneden, 1 paprika, grof gesneden, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, stuk gember, in vieren gesneden, 3 tomaten, gesneden, bladpeterselie, 4 schijven ananas in stukjes, 1 peper naar keuze...
-
Spruitjes ovenschotel met blauwe- of schimmelkaas naar keuze
Categorie: Ovenschotels
60 min
Dit recept heb ik ooit van mijn schoonzusje gekregen, inmiddels al diverse malen aangepast naar eigen smaak. Dit recept kun je ook prima maken als een vege...
Ingredienten: spruitjes, mager spek, crème fraiche, 1 bekertje, eieren, blauwe schimmelkaas, of een Franse pikante kaas naar keuze, gemalen zwarte peper, aardappels, boter, zout, peper en parikapoeder (pikant), paneermeel
-
Olijvensoep
Categorie: met Groente, Warm
20 min
Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone
Ingredienten: groene olijven zonder pit, sjalotten, knoflook teentjes, bakje mediterrane tapenade, pakje mascarpone, evt. bouillon blokje, bascilicumblaadjes, scheutje sherry of marsala, klontje boter
-
Tajine met Ardeens gebraad en overheerlijke groentes
Categorie: Tajine
80 min
Ardeens gebraad is een prachtig Belgisch stukje varkensvlees. Hier niet zo heel gangbaar, maar soms bij de Lidl verkrijgbaar als ze "Belgische week pr...
Ingredienten: Ardeens gebraad van 800-900 gram*, 1 groene paprika, 1 ui, 1 courgette, 2 tomaten, 1 bol (letje) knoflook**, 2 sjalotten, 1 Spaans pepertje, 250 gram kastanje champignons, 1 klein blikje ananasstukjes, scheut rode port,...
-
Leverworst in 't zuur
Categorie: Koud, Beleg
30 min
Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood.
Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...
-
Voorgerecht met Hollandse garnalen cocktail en zalm hapje
Categorie: Koud
30 min
Garnalen cocktail is traditie bij ons met de feestdagen, nu in goed gezelschap met een zalmhapje.
Ingredienten: hollandse garnalen, rucola sla , Voor de cocktail saus:, ketchup, mayonaise, mosterd, peper en zout, dille, scheutje vieux, Voor het zalm hapje: , gewelde abrikozen, roomkaas, mayonaise, scheutje tabasco, gerookte zalm,...
-
Geroerbakte spruitjes met gamba’s
Categorie: Wokken, Vis, schaal- en schelpdieren
30 min
Ingredienten: 600 g kleine spruitjes, zout, 3 cm verse gemberwortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 g champignons, 2 eetlepels neutrale (wok)olie, 500 g verse gamba’s, 1/2 dl droge Sherry, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, (v...
-
Feestelijk toetje vergezeld van een glaasje likeur
Categorie: Koud, ijs
15 min
Onze slijter had een doosje stroopwafel likeur besteld voor de feestdagen. Toen kreeg ik een idee voor een feestelijk nagerecht.
Ingredienten: boeren room ijs (vanille), slagroom, mini stroopwafels , stroopwafel likeur, stroopwafel dressing
-
Eend ovenschotel met aardappelpuree
Categorie: Ovenschotels, Gevogelte
60 min
Ingredienten: 1 blik eend van 750 gr., of zelfgegaarde eend, 1 eetlepel olijfolie, 2 uien, 1 tl. piment, 2 eetlepels rozijnen, 3 sinaasappels, 40 gr. suiker, 12 aardappels, boter, melk, snufje zout, paneermeel
Recept: Ouderwetse erwtensoep
Recept: Rode Bietensoep met Kibbeh
Recept: Worteltjes met honing en mosterd
Recept: Pizzarette ideetjes
Recept: Pizzarette ideetjes
Recept: Kersensaus
Recept: Kersensaus
Recept: Amerikaanse chocolade pindakaastaart
Recept: Kabeljauw en prei met Vadouvan
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker