KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Albert Willems recepten

    1. Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken. Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...
    2. Ingredienten: 2 zoete maïskolven per persoon,, boter,, zout.
    3. Ingredienten: 500 gram varkenshaas,, 2 el appel-cider azijn,, 3/4 tl. rozemarijn of salie,, 1/2 tl. zout,, 1/4 tl. gemalen zwarte peper,, 15 gram boter,, 1 el. lichte olijfolie,, 1 grote ui in middelmatige strips gesneden,, 2 appels,...

    4. Ingredienten: 1 red delicious of een Gala appel., 3 speculaasjes van de Ruiter 'het gouden speculaasje'.
    5. Ingredienten: Ingrediënten voor het deeg:, 180 gram bloem,, 60 gram ongezouten boter,, 75 gram varkensvet,, ½ theelepel zout,, 3 eetlepels ijswater., Voor de vulling:, 8 zure appels ,, 120 gram ongezouten boter,, 25 gram bloem,, 60 ml...
    6. Ingredienten: 5 grote aardappelen dun gesneden,, 125 gram uien in dobbelsteen,, 45 gram boter,, 30 gram meel,, 400 ml kippenbouillon,, 2 eetlepels mayonaise,, 3/4 theelepel zout,, 1/8 theelepel gemalen zwarte peper,, wat paprikapoeder...
    7. Ingredienten: Ingrediënten:, 2 kg varkensribjes,, 60 gram boter,, 3 eetlepels olijfolie,, 500 ml bbq sauce,, 3 eetlepels keukenstroop,, 3 eetlepels azijn,, 2 theelepel zout,, ½ theelepel zwarte gemalen peper,, 1½ eetlepel sojasaus,, 7...
    8. Ingredienten: bloem, koude boter, suiker, bruine basterd suiker, kaneel, ½ theelepel zout

    9. Ingredienten: Ingrediënten:, 500 gram runderlappen,, 1½ liter water,, 1 takje lavas,, 100 gram prei,, 2 uien,, 2 laurierblaadjes,, 50 gram boter,, 1 snee peperkoek ± 1½ cm dik,, 1 kruidenbuiltje,, 1 biefbouillon blokje,, 1 eetlepel ma...
    10. Ingredienten: 6 Gala appels, 6 x 65 gram korstdeeg, 1 ei, 1 el room, 6 mespunten boter, 60 gram bruine basterdsuiker, 5 gram kaneel, 200 gram suiker (liefst grofkorrelig)
    11. Ingredienten: 500 gram bloem,, 50 gram verse gist,, 35 gram witte basterdsuiker,, 60 gram boter,, 2½ dl melk,, 5 gram zout,, frituurvet, ¼ reuzel en ¾ olie., Voor de afwerking:, kristalsuiker,, kaneel.
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst
    Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst Categorie Dagschotel
    Een dagschotel voor de liefhebbers. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree
    Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Pasen
    Paasbest gerechtje . De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  3. Groenten: lente salade
    Groenten: lente salade Categorie Bijgerechten, Groenten, Salades
    Deze groentensalade ideaal voor bij de BBQ . De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Soep: tomatengroentensoep
    Soep: tomatengroentensoep Categorie met Groente
    Lentesoepje. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  5. Appelcompot  met kaneel en rucola
    Appelcompot met kaneel en rucola Categorie Overig
    Gestoofde appelblokjes altijd lekker. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pizza: fantasie van de chef
    Pizza: fantasie van de chef Categorie Pizza's
    Simpel en lekker. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  7. Paasbroodje gevuld
    Paasbroodje gevuld Categorie Gerecht, Pasen, Warm
    Laat je fantasie de vrije loop en vul het broodje naar je eigen zin.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  8. Kip in filodeeg
    Kip in filodeeg Categorie Gevogelte
    Een leuk en makkelijk recept. Maak het laat weten wat je er van vindt.. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Vlaamse rode kool
    Vlaamse rode kool Categorie Groenten
    Een recept uit een oud kookboek van mijn vader.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Rode kool met appelblokjes
    Rode kool met appelblokjes Categorie Groenten
    Rode kool met kaneel en appeltjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.