KookJij

Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus

Een heerlijk gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden varkenshaasbiefstukjes met lauriersaus te bereiden

Succestip:
Als de knolselderijpuree klaar is, deze bestrooien met geraspte kaas en paneermeel, vervolgens in de oven laten kleuren.
De knolselderij en de aardappelen schillen en in stukken snijden. Samen met water en wat zout aan de kook brengen en in ca. 15 minuten gaar koken.

Het vocht afgieten en bewaren. De aardappelen en knolselderij goed laten uitstomen. Vervolgens in de mixerblender fijn pureren. Eventueel wat kookvocht toevoegen als het geheel te droog is. De puree in een pan scheppen en weer verwarmen. De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden tot gebruik.

Kruid de varkenshaasbiefstukjes met peper en zout. Verhit een koekenpan en laat hierin de boter uitbruisen. Vervolgens de varkenshaasbiefstukjes aan beide zijden goudbruin en net gaar bakken. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie verpakken en laten rusten.

Aan de braadjus de sjalotten en laurier toevoegen en even laten meegaan. Afblussen met de rode wijn en de vloeibare jus. Vervolgens op een laag vuur tot de helft laten inkoken. Het geheel zeven in een ander pannetje en warm houden.

De biefstukjes uit de folie halen en het vocht wat er vanaf is gekomen aan de saus toevoegen. De biefstukjes op voorverwarmde borden plaatsen. De knolselderijpuree erbij scheppen en het vlees met de saus overgieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Een foto van de pureeknijper
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik hoop dat je de puree nu niet meer met de mixer maakt, wordt echt een lijmachtig iets. Beter door de pureeknijper doen is echt veel lekkerder.
Verder een lekker een lekker recept. Smakelijk iedereen. Groet Els
Marion vos

Marion vos zegt:
Heerlijk.
lbennink

lbennink zegt:
Lijkt me erg lekker!
Dit gerecht ga ik met de kerst opdienen voor familie.