KookJij

Gebraden Fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème

Een heerlijk gebraden fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden Fazant met zouthout,kaneel,gekonfijte ui en aardappelcrème te bereiden

Smeer de fazant in met de olijfolie alle zijden.
Kruid met peper en zout.
Schil de uitjes en verdeel deze toe samen met de wortel (in stukjes gesneden) in een braadslede
Voeg de aromatische bestandsdelen toe (knoflook, kaneel, zoethout, jeneverbes, laurier) en verdeel de boter over het geheel.
Plaats folie over de braadslede en in de oven gedurende 40 min. aan 200 graden.
Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
Haal de fazant ,de uitjes en wortelen eruit en laat rusten.
Bestrooi de pan met suiker en laat karameliseren.
Flambeer met 1 dl cognac en laat inkoken.
Voeg er de kalfsjus aan toe en laat voor de helft inkoken, breng op smaak met peper en zout.
Passeer de saus door een fijne zeef en werk af met wat olijfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fokke123

fokke123 zegt:
zie er lekker uit, ga ik
proberen,naar mijn favorieten.