KookJij

Recept voor Gebakken zeeduivel met kappertjes (zie opm)

Een heerlijk gebakken zeeduivel met kappertjes (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de geletop van de struikjes witlof, verwijder het buitenste blad en snijd overlangs julienne van de resterende bladeren.
Besprenkel met citroensap.
Reduceer visfond tot 1/3.
Maak de zeeduivel schoon en verwijder het dunne gedeelte.
Bestrooi de plakken zeeduivel 5 min. voor het bakken licht met zout.
Verhit arachideolie in een bakpan met teflonlaag en bak de plakken hierin gedurende 1 min.aan elke kant.
Leg de plakken in een beboterde schaal en laat 3 min. nagaren in een oven van 180 graden C.
Dep de julienne-witlof zeer goed droog met keukenpapier en roer/bak deze in een wok in porties in een weinig boter glazig, maar zorg dat de krokante beet behouden blijft.
Breng op smaak met peper en zout en roer er de bieslook en fijngesneden citroenschil door.
Laat 75 gram boter in een pan diepblond kleuren.
Neem de pan van het vuur en voeg geconcentreerde visbouillon toe.
Roer jus voorzichtig om zodat oogjes van boter op komen drijven en breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroesap.
Houd de saus warm (maar laat niet koken).
Verdeel witlof-julienne over voorverwarmde borden en leg hierop zeeduivelplak.
Roer kappertjes door boterjus en nappeer vis met de jus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst