Recept
« Terug naar recepten
					
						Gebakken tarbot, mousselinesaus met roze pompelmoes en tempura van pompoen
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gebakken tarbot, mousselinesaus met roze pompelmoes en tempura van pompoen
Tarbot is een grote platvis die voorkomt in de Noordoost-Atlantische Oceaan, met hoge concentraties in de Noordzee, het westen van de Oostzee, en in de wateren ten westen van de Britse Eilanden.  Tarbot behoort tot de grotere platvissoorten: deze vis kan 100 cm lang worden en 25 kilo wegen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									carrefour market
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gebakken tarbot, mousselinesaus met roze pompelmoes en tempura van pompoen te bereiden
- Verwijder de schil, de pitten en draden van de pompoen. Snij het vruchtvlees in plakken van 4 mm dik. Haal de blaadjes van de peterselie. Meng 1 eigeel met het water. Voeg 130 g bloem toe en klop op. Kruid met peper en zout. Bewaar het beslag in de koelkast. Verhit de frituurolie tot 180°C. Bestrooi de pompoenplakken en de peterselieblaadjes met de bloem, haal door het tempura-beslag en klop het teveel er voorzichtig af. Frituur 5 min en laat uitlekken op keukenpapier.
- Klop de vloeibare room licht op. Snij de boter in kleine stukjes. Verwarm 30 ml water en het pompelmoessap en -pulp in een kookpot. Kruid met peper en zout en laat lauw worden. Haal van het vuur en voeg 2 eigelen toe terwijl je stevig klopt. Wanneer het mengsel vloeibaar is geworden, zet je de kookpot terug op een matig vuur. Klop op tot het mengsel smeuïg en schuimig is geworden. Voeg de boter toe en blijf kloppen. Voeg de licht opgeklopte room toe en klop op. Hou de bereiding warm au bain-marie.
- Kruid de tarbot met peper en zout en snij doormidden. Haal door de bloem en klop het teveel eraf. Giet de olijfolie in een grote pan en bak de filets. Serveer onmiddellijk met de groententempura en de mousselinesaus met pompelmoes.
 
                    





 
					