KookJij

Recept voor Gebakken spitskool met ketchup en kruiden

Een heerlijk gebakken spitskool met ketchup en kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De olie verhitten in de wok. Gesnipperde ui + gehakte knoflook aanbakken. Niet bruin laten worden. Spitskool toevoegen en goed omroerend bakken.
Op een rustig vuurtje de kool laten bakken en als het vocht uit de kool verdampt is komijnzaad, kardemom, laurier en kruidnagel toevoegen. Goed omzetten. Tomatenketchup (2-3 el) naar smaak toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Afmaken met zout en peper naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hubbienl

hubbienl zegt:
Erg lekker, als variant heb ik er een handje cocos over gestrooid en even mee laten bakken. Dit wordt een van mijn favorieten.
tania

tania zegt:
Kardemom is familie van gember. Het is ook gekend onder de naam groene kardemom.

In de keuken worden de zaden (en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen) gebruikt.
Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Het is te koop bij AH, potje 30 gr. gemalen kardamom-vruchten. groeten, Tania
:)
trudy

trudy zegt:
lijkt me erg lekker om te maken maar wat is kardemom en waar is dat te koop
ik hoor wel wat van je.
gr.trudy:p