Recept
« Terug naar recepten
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
PT45M
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Lekker eenvoudig
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini te bereiden
- Snijd de skrei in 4, kruid met peper, zout en olijfolie. Zet deze in de oven gedurende 25 min op 210 graden.
- Kook de pasta in een pot.
- Maak vervolgens de mousseline. Doe 4 halve eierdopjes water in een sauteuze en voeg enkele druppels citroensap toe. Voeg ook de eierdooiers toe en klop ze op een zeer zacht vuurtje op (in een 8) tot je een schuimig mengsel bekomt. Voeg nadien ook geleidelijk de algenboter toe en kruid voldoende met peper en zout.
- Serveer de skrei bovenop de pasta en werk af met enkele stukjes lente-ui en mousselinesaus op basis van algenboter.