KookJij

Garnalenkroketten III

Een heerlijk garnalenkroketten iii recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1600 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Theo Nijssen,banketbakker
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenkroketten III te bereiden

*In 1 volle eetlepel roomboter de fijngesneden groentes laten zweten en zodra die enige verkleuring vertonen de garnalenpantsers toevoegen en even doorverwarmen.
Dan de melk toevoegen,aan de kook brengen en 15 minuten op laag vuur laten meetrekken.Vervolgens de massa door een zeef gieten en enigszins uitdrukken.We moeten minstens 600 cc melk-vloeistof overhouden.
*Meng in een kom de dooiers met de crême fraiche.
*Week de gelatine in een weinig water
*Smelt de rest van de roomboter in een flinke pan en voeg 150 gram bloem toe en laat garen tot een blonde roux.
*Giet dan bij de roux beetje bij beetje de melkmassa en laat dat even doorkoken op een zacht pitje.
Haal van het vuur en roer de geweekte gelatine door de massa en direct daarna het ei-crême fraiche mengsel.
*Nu kunnen de garnalen erin,waarna we de massa op smaak brengen met het zout de peper uit de molen,de nootmuskaat en het citroensap
*Stort dit mengsel uit op één of meerder bakblikken en laat de garnalensaus 24 uur in de ijskast afkoelen en stollen tot een hanteerbare kneedbare massa.
*Vorm hiervan dan 20 kroketten.Wentel ze door de bloem,dan door het eiwit en daarna door de paneermeel en leg de kroketten in de koelijng te drogen voor een uur.
*Verhit de olie op 180 graden en bak de kroketten af met niet meer dan 2 à 3 tegelijk.
*Dien op met gefrituurde peterselie.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*In plaats van 700 cc melk en de garnalenpantsers met de
wortelen en bleekselderij heb ik ook weleens gebruikt : 500 cc melk en 200 cc bisque d'homard.De massa hoeft niet meer gezeefd te worden om de uien en knoflook er uit te zeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marjan dorland

marjan dorland zegt:
Geweldig recept. En is al door gestuurd naar australië , waar mijn broer woont en af en toe wel weer eens wat nederlands wil eten . Hoewel, als ik in belgië ben, meestal in koksijde, een bepaald restaurantje op zoek waar ze de garnalenkroketjes zelf maken en waar je dan ook van te voren moet reserveren anders vis je naast het net.:p