KookJij

Galbi (Kalbi)

Een heerlijk galbi (kalbi) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1500 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Amerikaanse Collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Galbi (Kalbi) te bereiden

1).Maak een marinade met de soja, mirin, rijstazijn, suiker, knoflook, ui, sesamolie, kiwi en gember en laat daarin - een gesloten plastic kookzak het vlees marineren gedurende minstens 24 uur in de koeling.
2).Dan het vlees er uit halen en droog deppen.
3).Bestrijk het lichtjes met rijstolie en grill op hoog vuur aan elke kant 3 minuten.
4).De marinade niet weggooien, maar inkoken tot een dikkere saus en bij het vlees geven.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij en fijngemaakte rauwe spinazie met sesamzaadjes en KIMCHI. (zie aldaar)
Wij schenken hierbij :
*Malbec uit Argentinie.
*Mourvèdre uit Frankrijk of Spanje. (Monastrell)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst