KookJij

Frutti di gelatina

Een heerlijk frutti di gelatina recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: jumbo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frutti di gelatina te bereiden

Week de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm 2 dl van het vruchtensap samen met de suiker en het rasp van de limoen. Knijp de gelatine heel goed uit en los het op in het hete vruchtensapmengsel. Maak al het fruit schoon en snijd het in gelijke stukjes. Doe het fruit in een met koud water omgespoelde vorm met een inhoud van 1 liter. Schenk het restant vruchtensap bij het mengsel met gelatine. Schenk het mengsel als het geheel iets 'lobbig' wordt, voorzichtig op het fruit. Laat de jellypudding in de koelkast minimaal zes uur opstijven. Dompel de vorm vlak voor het serveren heel kort in kokend water, plaats de schaal waarop het gerecht geserveerd wordt op de vorm en keer het geheel direct om. Serveer de verrassing van exotisch fruit met kletskopjes van vanilleslagroom.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst