KookJij

Frikandelbroodjes

Een heerlijk frikandelbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frikandelbroodjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de frikandellen door de helft zodat je 10 gelijke stukken hebt. Ontdooi het bladerdeeg en maak hier een streep curry op aan 1 zijde (blijf ca. 2 cm uit de rand). Leg hier de halve, nog bevroren, frikandel op. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand met een vorkje dicht. Bestrijk de bovenkant met eigeel en maak sneetjes in de bovenkant. Doe de broodjes ca. 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Zondagmiddag, vaak het moment dat ik zin heb om wat lekkers te maken. Vandaag als basis bladerdeeg gebruikt en frikandelbroodjes gemaakt. Dit is zo simpel te maken, maar zo lekker! Zeker een aanrader als je wat lekkers wilt en niet te lang in de keuken kan of wil staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

J.E Van der voodt-verwoord

J.E Van der voodt-verwoord zegt:
Hallo,
Wil deze hapjes voor mijn kleindochter haar 16de verjaardag maken en had een vraagje.
Moeten dat diepvries fricandellen zijn en moet je ze als het zo is dan eerst laten ontdooien voor ze de oven in gaan? Vast bedankt.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Gerard je kan experimenteren met bladerdeeg en de vulling. Na zoveel maanden kijken we toch echt uit naar jouw eerste recept ;-) ben echt benieuwd
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Lekker recept waar je veel mee kunt varieeren. Ben zelf niet zo'n fricandel eter: maakt het meestal met salami, of wat ook heel goed kan lekkere oude kaas. Garnalen kan ook, iets voorgekookte paprika etc. Allemaal lekker.
Ik ben ook niet zo'n curry man, gebruik diverse soorten mosterd, kruiden etc.
Maar het basisrecept blijft hetzelfde.


Gerard
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Conclusie: je kan er alle kanten mee op ;-)
Deze is ook de moeite waard: http://www.kookjij.nl/recepten/bladerdeeg-hapje-speciaal-voor-tantelief
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Haha is goed :) Ik zat ook al te denken, dit is wel erg leuk en simpel voor verjaardagen. Je kan er eventueel kleinere broodjes van maken als hapje :)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook een goed idee! Binnenkort weer een verjaardag, zal ik wat verschillende variaties uit proberen ;-)

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Da's wel een idee Anna, zal het binnenkort eens proberen.
Een andere saus er in is misschien ook wel lekker.
Om het pittig te maken bijvoorbeeld chilisaus of een klein beetje sambal?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk idee! Misschien ook lekker om er wat gebakken uitjes bij in te pakken? :-)
Alie Arts

Alie Arts zegt:
Blijft lekker,ik maak ze al jaren..