Garneer met vers gehakte peterselie.
Erg lekker met pasta of rijst. Maar ook met aardappelpuree en bijvoorbeeld sperziebonen.
Gebruik je de slowcooker? Laat het vlees dan 5 tot 5 1/2 uur in de slowcooker op low (is afhankelijk van de grootte van je stukken vlees.
Recept
« Terug naar recepten
Fricassée de porc, een romige stoofpot van varkensvlees
PT15M
Fricassée de porc, een romige stoofpot van varkensvlees
Een heerlijke romige stoofschotel van hamlappen en witte wijn, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
552 kCal energie
58 Gram eiwit
28 Gram vet
8 Gram koolhydraten
58 Gram eiwit
28 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept van Onno Kleyn, Volkskrant
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricassée de porc, een romige stoofpot van varkensvlees te bereiden
- Snij de hamlappen in grove stukken.
- Schil het worteltje en snij deze in stukjes. Pel de ui. Prik de kruidnagel in de ui.
- Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees hierin (in delen) bruin. Doe al het vlees dan tegelijk in de pan en bestrooi het vlees met de bloem. Goed roeren. Laat het vlees dan op een laag vuur 5 minuten garen.
- Voeg de ui (met kruidnagel), wortel, kruiden en zout toe en giet kokend water + de wijn in de pan tot het vlees half onder staat. Doe een deksel op de pan en laat het vlees op een klein pitje plm. 1 1/2 uur sudderen.
- Haal het vlees uit de pan. Hou het warm.
- Meng de crème fraîche met het citroensap en de eidooier in een kom. Giet er een klein beetje stoofvocht bij en roer goed door elkaar. Giet dan alles in de pan en draai het vuur uit zodra de vloeistof dreigt te gaan koken (anders gaat het ei vlokken).
- Breng de saus op smaak met peper en giet de saus over het vlees.