Recept
« Terug naar recepten
Fricandeau met pepersaus
PT60M
Fricandeau met pepersaus
Een heerlijk fricandeau met pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricandeau met pepersaus te bereiden
Bestrooi het vlees met peper. Schil en snipper de ui en knoflook. Bak het vlees in de boter aan alle kanten goudbruin. Bestrooi het vlees met het zout en paprikapoeder en giet de voorverwarmde wijn en bouillon erbij evenzeer de ui en knoflook. Voeg de peperkorrels toe. Leg een deksel op de pan en laat het vlees op een zacht vuur 45 min. stoven. Haal het vlees uit de pan en verpak het strak in aluminiumfolie. Laat het kookvocht 5 min. inkoken en zeef het dan. Voeg de creme fraiche toe en bind de saus iets bij met de allesbinder. Snijd het vlees in plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Leg er een flinke toef peterselie bij en hak de rest van de peterselie door de saus en schenk de saus over het vlees.
Lekker met doperwtjes en witte rijst.
Lekker met doperwtjes en witte rijst.
Hilde Dumont zegt: