KookJij

Fricandeau met pepersaus

Een heerlijk fricandeau met pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fricandeau met pepersaus te bereiden

Bestrooi het vlees met peper. Schil en snipper de ui en knoflook. Bak het vlees in de boter aan alle kanten goudbruin. Bestrooi het vlees met het zout en paprikapoeder en giet de voorverwarmde wijn en bouillon erbij evenzeer de ui en knoflook. Voeg de peperkorrels toe. Leg een deksel op de pan en laat het vlees op een zacht vuur 45 min. stoven. Haal het vlees uit de pan en verpak het strak in aluminiumfolie. Laat het kookvocht 5 min. inkoken en zeef het dan. Voeg de creme fraiche toe en bind de saus iets bij met de allesbinder. Snijd het vlees in plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Leg er een flinke toef peterselie bij en hak de rest van de peterselie door de saus en schenk de saus over het vlees.
Lekker met doperwtjes en witte rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Anne, de ui en knoflook wordt bij het vlees en de bouillon gedaan, zal het recept aanpassen. Vriendelijke groetjes Hilde Kookjij
anne

anne zegt:
Ik heb dit recept gevolgd alleen nou vraag ik me af wat moet ik met de ui?
peter

peter zegt:
Erg lekker en simpel te bereiden.Heb in plaats van peperkorrels verse gebruikt.
leonie1

leonie1 zegt:
Ziet er lekker uit ga vanavond proberen:)
Ans

Ans zegt:
Lekker!
Heerlijke saus en niet moeilijk! Ga ik vaker maken!