KookJij

Fricadel Bandung

Een heerlijk fricadel bandung recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fricadel Bandung te bereiden

*Doe alle ingredienten in de blender / keukenmachine en draai een glad en homogeen "deeg".
*Draai hiervan ballen zo groot als een golfbal en sla die plat om er platte koeken van te maken.
*Bak die bruin in een mengsel van roomboter en rijstolie.
*Breng op smaak met zout en witte peper

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Je kunt mengsel ook in een ovenschaal bereiden: doe er op de genoemde hoeveelheid dan 500 cc melk bij en nog een ei.
Doe alles in een ovenschotel strooi er paneermeel over en klontjes roomboter en laat 1 uur in een matig hete oven garen.
*Er kunnen nog andere kruiden bij en andere kruiden-variaties gebruikt worden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst