KookJij

Franse kloosterbroodjes

Een heerlijk franse kloosterbroodjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Bakken in Europa
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse kloosterbroodjes te bereiden

1. Kneed van bruinbroodmix, water en boter een soepel deeg. Laat de deegbol, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
2. Kneed daarna de havervlokken of muesli, walnoten, kaneel, koekkruiden en rozijnen gelijkmatig door het deeg. Verdeel de deegmassa in 10 porties en vorm deze tot bolletjes. Zet ze op een ingevette bakplaat en laat ze, afgedekt, 30 minuten narijzen.
3. Verwarm de oven voor (zie bovenstaand). Kerf de broodjes met een natgemaakt mes kruisgewijs in. Bestrijk ze met koud water, strooi het karwijzaad erover en druk dit iets aan.
4. Bak de broodjes in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HarryLohr

HarryLohr zegt:
Als je je muis op Karwijzaad houdt dan zie je ook een uitleg :)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hallo Paula, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Karwij
Paula

Paula zegt:
wat is ,karwijzaad ? hoe ziet het eruit ?
janice

janice zegt:
lekker stevige broodjes :)
Yvonne

Yvonne zegt:
Daar dacht ik ook al aan!! :D:D
Annetje

Annetje zegt:
Ja hoor! Nu niets mis mee.
Lijk me een lekker recept en gelukkig ook niet al te moeilijk. Dit ga ik een keer maken! Misschien wel lekker voor bij het paasontbijt ;)
Marianne

Marianne zegt:
Sorry, nog steeds niks, ik krijg de ingrediënten of instructies niet te zien
Annetje

Annetje zegt:
Ik denk zo dat dit niet goed gegaan is ;)
marianne

marianne zegt:
Ik kan bij dit recept de benodigdheden niet zien!!