KookJij

Frambozenjam

Een heerlijk frambozenjam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 24Kitchen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frambozenjam te bereiden

Breng de frambozen met het sap van de citroen in een pan onder voortdurend roeren aan de kook. Laat de frambozenpuree tot de helft inkoken. Voeg de suiker toe en breng de jam opnieuw al roerend aan de kook. Laat een druppel jam op een bord vallen en afkoelen, als het bijna niet uitvloeit is de jam dik genoeg. Bewaar de jam in een goed afgesloten glazen pot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Ik maak al 11 jaar opa zijn frambozen jam, uit eigen tuin. Niet op deze manier, maar ik ga het beslist proberen.
Er zit veel minder suiker in dan bij de gewone bereiding en dat is beslist de moeite waard. Alleen niet te lang bewaren, of invriezen.