KookJij

Flantaart

Een heerlijk flantaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flantaart te bereiden

Mix de melk,eidooiers,de suikers samen met de bloem em de zelfrijzend bakmeel.Voeg de rijst toe en roer het nog eens goed om.Klop de eiwitten stijf en voeg deze erbij.Vet een bakvorm in met boter en doe hier het rijstemengsel in.In een voorverwarmde oven gedurende 25 min.bakken op 170C.(misschien iets langer) nadien nog een keer 15 min.op 100C.bakken.Hij moet goudbruin worden.Serveer met een bakje koffie of als dessert.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roger

roger zegt:
Ik mag dit recept niet bekritiseren, want ik heb dit recept nog niet uitgeprobeerd. Maakte wel reeds honderden flantaarten in mijn leven maar zonder 1 korrel rijst!
Gratienne

Gratienne zegt:
Hallo Marianne, bedankt voor het antwoorden he;)
aan Gratienne

aan Gratienne zegt:
Hallo Gratienne,

De doorsnee van de bakvorm is 27 cm. Veel succes, het is echt heel lekker! ;)
Gratienne

Gratienne zegt:
Hallo Marianne,mag ik je vragen welke doorsnee de bakvorm heeft,zal het zeker bakken de taart,groetjes
Veerle

Veerle zegt:
Prachtig ! Ik was al een ganse tijd op zoek naar dit recept... ik maakte het vroeger regelmatig, maar ben dit een tijdje uit het oog verloren... en uiteindelijk het recept kwijt. Ik ben nu heel blij : aan de kritische zielen onder ons : probeer het eens.. je zal zien dat het smaakt !:p Ik gebruikte altijd een groot blik BOSS-roomrijst (denk dat zo'n blik een 400 of 450 g moet zijn. Maar pas op : bij het eten van deze flantaart heb je niet door dat er rijst in zit... smaakt echt meer naar flantaart dan naar rijsttaart... en nu .. ga ik gauw kijken of ik alles in huis heb om er aan te beginnen
weaver

weaver zegt:
ik heb in mijn studententijd 6 jaar in een héél grote pattisserie gewerkt en rijsttaart= rijsttaart en flantaart is bereid met een crème van eieren en melk, overdekt met geklopt eiweit, wat nà het bakken bruin ziet.
melissa

melissa zegt:
sorry maar heb nog nooit rijst gezien in een flantaart nochtans ben ik opgegroeid in belgie en NOOIT gezien dus geen rijst in de flantaart
Hans

Hans zegt:
Beste Lambert volgens mij hoort er in de flantaart geen rijst.Heb zelf vele jaren in belgië gewoond en dus heel wat flantaarten gegeten.
kooktan

kooktan zegt:
Lambert het is me niet helemaal duidelijk waaruit het pak rijstepap moet bestaan. Is dit 250 gram paprijst (dessertrijst?)of kant en klaar 1 liter rijstepap?:o