KookJij

Feestelijke Thaise kip uit de oven

Feestelijke maaltijd voor tijdens een kerstdiner of met nieuwjaar. Met een milde smaak voor alle tafelgasten toegankelijk!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: MeiAsia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Feestelijke Thaise kip uit de oven te bereiden

1. Pel en pers de knoflook. Was de koriander en snijd het heel fijn. Vergeet de stengels niet – deze zitten boordevol smaak!
2. Meng de knoflook en koriander door elkaar en voeg peper uit de molen toe. Indien gewenst kun je het kruidenmengsel nog fijner stampen in een vijzel, in een keukenmachine of met de staafmixer.
3. Breng de kruiden nu op smaak met lichte sojasaus en oestersaus.
4. Voeg suiker en gemalen zeezout toe. Voeg olie toe. Dit maakt de kip mals en geeft een mooie goudbruine glans als de kip straks gaar is. Zet de marinade even opzij.
5. Was de kip, neem een vork en prik hiermee in de kip, zodat deze de ingrediënten extra goed opneemt.
6. Maak 5 stengels citroengras schoon: snijd 1 cm van de onderzijde en de harde groene sprieten eraf en verwijder de buitenste blaadjes. Plet de onderzijde, zodat de smaak vrijkomt. Dip het uiteinde van de stengels goed in de marinade en stop ze als vulling in de kip. Voeg nog een extra eetlepel marinade erbij. Bestrijk de kip aan beide zijden met de rest van de marinade.
Laat het een half uur intrekken. Verwarm de oven intussen al voor op 200°C.
7. Neem opnieuw 5 stengels citroengras. Maak ze schoon en trek ze van onder tot boven uit elkaar. Verdeel ze over de bodem van de braadslee of ovenschaal. Leg de kip erop. De kip is nu klaar om voor 1 uur de oven in te gaan. Voeg 20 minuten voor tijd eventueel voorgekookte knoflookkrieltjes toe.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

Feestelijke maaltijd voor tijdens een kerstdiner of met nieuwjaar. Met een milde smaak voor alle tafelgasten toegankelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spikeysmum

spikeysmum zegt:
Dit is u echt zo'n recept wat ik zou willen gebruiken op een "Aziatisch avondje eten" met onze vrienden. Ik heb het meteen opgeslagen.:)Lekker!!!