KookJij

Recept voor Feestelijk bordje voor de kleinsten

Een heerlijk feestelijk bordje voor de kleinsten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Aardappelen gaar koken, pureren, kruiden naar smaak en voeg een klontje boter toe meng goed. Met een spuitzak rossetjes spuiten op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet in voorverwarmde oven en laat goudbruin bakken.
Wortelen en ajuin grof gesneden beetgaar stoven met suiker en kruiden.
Voor de saus, sjalotje en champignons fijn gesneden aanbakken in een beetje boter, kruiden voeg de room toe en laat even indikken indien nodig bijbinden.
Snij de kippenfilets bijna dwars door en beleg met de kaas en met de in schijven gesneden champignons. Plooi dicht en prik vast met coctailprikkers.Kruid met currypoeder en peper. Wentel in het losgeklopt eike vervolgens door de chapelure. Bak deze krokant aan in boter.
Presenteer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Denk het ook wel, zowel voor groot als voor klein laat ze maar smullen. Groetjes :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hilde, een lekker recept maar niet alleen voor de kleintjes hoor!!! ;)de grootjes lusten dit ook wel :D. Groetjes Gerda :p:p:p