Recept
« Terug naar recepten
Feestelijk bordje voor de kleinsten
PT40M
Feestelijk bordje voor de kleinsten
Een heerlijk feestelijk bordje voor de kleinsten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijk bordje voor de kleinsten te bereiden
Aardappelen gaar koken, pureren, kruiden naar smaak en voeg een klontje boter toe meng goed. Met een spuitzak rossetjes spuiten op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet in voorverwarmde oven en laat goudbruin bakken.
Wortelen en ajuin grof gesneden beetgaar stoven met suiker en kruiden.
Voor de saus, sjalotje en champignons fijn gesneden aanbakken in een beetje boter, kruiden voeg de room toe en laat even indikken indien nodig bijbinden.
Snij de kippenfilets bijna dwars door en beleg met de kaas en met de in schijven gesneden champignons. Plooi dicht en prik vast met coctailprikkers.Kruid met currypoeder en peper. Wentel in het losgeklopt eike vervolgens door de chapelure. Bak deze krokant aan in boter.
Presenteer alles zeer warm op bord.
Wortelen en ajuin grof gesneden beetgaar stoven met suiker en kruiden.
Voor de saus, sjalotje en champignons fijn gesneden aanbakken in een beetje boter, kruiden voeg de room toe en laat even indikken indien nodig bijbinden.
Snij de kippenfilets bijna dwars door en beleg met de kaas en met de in schijven gesneden champignons. Plooi dicht en prik vast met coctailprikkers.Kruid met currypoeder en peper. Wentel in het losgeklopt eike vervolgens door de chapelure. Bak deze krokant aan in boter.
Presenteer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
derbyke zegt: