KookJij

Recept voor Far Breton

Een heerlijk far breton recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: In Frankrijk van een vriendin geleerd
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Een grote pirex vorm inboteren, de pruimen over de schotel verdelen.
In een kom de ingredienten met mixer verwerken alsof het om pannekoeken gaat.
De oven op 200° voorverwarmen.
Het deeg in de vorm gieten en gedurende 50 min in de oven laten bakken.
laten afkoelen en in de schotel opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rangvi

rangvi zegt:
Hallo Martine, zoals ik al schreef : ik ben nog nieuw op KookJij en voel me een echte "oen" want ik weet niet hoe ik alle leden kan vinden,(noch mijzelf) ik vind slechts een korte lijst van de actieve en minder actieve leden. Ik heb nog geen recepten ingestuurd, alleen commentaar gegeven, misschien daardoor ? SOS ! :?
mdc

mdc zegt:
Hallo rangvi,
hartelijk dank ik maak graag van jou aanbod gebruik, waar kan ik jou vinden onder "rangvi" nix gevonden.groetjes uit een koud Oldenburg ;) Martine
Anna

Anna zegt:
Als je iets wilt toevoegen of verwijderen in je eigen recept, klik op het computericoontje met het kwastje (rechtsboven). Dan kun je wijzigingen aanbrengen en ook een foto toevoegen.
En ik ben het helemaal met je eens, mijn nichtje woont alweer een paar jaar in Montflanquin en zij houdt haar recepten ook rustig wat betreft de kruiden.Ik betrap mijzelf er wel eens op dat ik vrij kwistig ben met kruiden ;)is lang niet altijd nodig, maar ja die smaakpapillen, he?
Groetjes uit een somber Amersfoort!
rangvi

rangvi zegt:
Dank je Anna, ik heb gevonden hoe ik recepten moet toevoegen want ik heb al een account aangemaakt, nu nog even kijken hoe ik mijn foto erbij kan zetten, had ik in het begin moeten doen, ik weet niet of ik dit nog veranderen kan. Wat mij vaak opvalt is dat de Fransen de recepten eenvoudig houden, de NL doen er vanalles bij wat er volgens mij niet persee inhoeft, een snufje van dit en een snufje van dat, een wijntje zus of zo, ik vind dat jammer want zo gaat de echte smaak van het recept vaak verloren (dit is MIJN opinie,niet iedereen hoeft die te delen natuurlijk) Groetjes uit een zonnig Brest !!
Anna

Anna zegt:
Hoi rangvi,
Als je recepten wilt toevoegen op KookJij (graag:D) dien je eerst een account aan te maken (registreren)en kan kun je recepten toevoegen, en naar hartelust kosteloos printen.
We hopen je nog vaak tegen te komen op KookJij!
Veel kookplezier,

Groetjes,
Anna
KookJij.
rangvi

rangvi zegt:
Hallo Martine, Dank voor je antwoord, indien je nog meer bretonse recepen wil geef maar een seintje. Maar ik ben og nieuw op KookJij en weet niet hoe ik een recept aan de site moet toevoegen ! Kan jij me daarbij helpen. In ruil : heerlijke bretonse recepten !!:p
mdc

mdc zegt:
Hallo rangvi,
Hartelijk dank voor jou interesse.Ik ben een Bretagne fan,voor goed 45 jaar heb ik dit recept van een vriendin die in Quiberon geboren is.Kenavo :)
rangvi

rangvi zegt:
Ik ben een Nederlandse die al 31 jaar in Bretagne woont ! Ik maak de "far" altijd met gewone halfvolle melk en niet een hele liter, dan blijft hij "korrelig en papperig". Ik doe er ook 50 gram gesmolten GEZOUTEN boter bij. HEERLIJK ! Kan ook met rozijnen. ipv gedroogde pruimen. De Bretonnen doen er NOOIT rum in !
mdc

mdc zegt:
Sorry, de melk glad vergeten :?
Je hebt een liter nodig.
Groetjes en laat het je smaken. Martine:)
monique

monique zegt:
hoeveel melk:?