KookJij

Recept voor Espresso granita

Een heerlijk espresso granita recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Haal het zaad uit de vanillestok, leg het in een kommetje en overgiet met de hete espresso en laat afkoelen.
Het suiker in 250 ml water 5 minuten laten koken zonder erin te roeren. Passeer de espresso door een zeef bij de suikersiroop.
Doe de espressomengeling in een bewaardoos of diepvriesbakje en zet gedurende 2 uren in de diepvries. Haal de granita elk half uur uit de diepvries en klop stevig op om ijskristallen te voorkomen.
Klop de room samen met de 3 eetlepels poedersuiker stijf op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lot en alexandra

lot en alexandra zegt:
leuk,
kusje lot en alexandra