KookJij

Erwtensoep met chorizo worst

Je kan er nog een Spaanse peper door snijden, vind het zelf wel erg lekker door de soep
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie: 580 kCal energie
29 Gram eiwit
31 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Erwtensoep met chorizo worst te bereiden

  1. Kook  in een grote pan met water met wat zout de vleeskrabbetjes gaar.
  2. Haal het vlees van de botten en doe het vlees weer terug in de pan met water.
  3. Doe de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde ui en knoflook.
  4. Voeg dit bij het vlees.
  5. Voeg vervolges de prei, wortel en knolselderij toe.
  6. Voeg dan de bladselderij toe.
  7. Voeg eventueel nog wat peterselie toe.
  8. Voeg eventueel als je er van houd een fijngenipperde spaanse peper met zaadlijst.
  9. Laat dit een uur op middelhoog vuur staan  roer regelmatig door om te voorkomen dat het aan de bodem gaat zitten.
  10. Doe na 45 minuten de plakjes chorizo worst er in en laat nog 15 minuten door koken.
  11. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naaar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed, Marcel, snert op deze manier. Ik mis alleen in je bereiding wanneer de spliterwten toegevoegd worden. Misschien gelijk met de krabbetjes?
Groetjes,
Anna.