Recept
« Terug naar recepten
Engelse kaas met gestoofde peer en noten
PT75M
Engelse kaas met gestoofde peer en noten
Een heerlijk engelse kaas met gestoofde peer en noten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engelse kaas met gestoofde peer en noten te bereiden
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan.
Schraap met een scherp mesje de peersteeltjes voorzichtig af, zodat ze mooi wit worden.
Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn af.
Pers de citroen uit.
Zet de peertjes rechtop in een afsluitbare wijde pan, voeg de suiker , het kaneelstokje, citroensap en –rasp, de wijn en kruidnagels toe en breng het aan de kook.
Stoof de peertjes op het laagste vuur ( gebruik evt. een vlamverdeler ) in ± 45 min. gaar.
Neem de peertjes met een schuimspaan voorzichtig uit de pan., zet ze in een weide schaal tegen elkaar aan en kook het vocht op hager vuur tot ± 3 ½ dl in.
Giet de siroop over de peertjes en laat afgedekt afkoelen.
Zet op elk bord een peertje en schep er 1-2 el van de siroop over.
Geef er een puntje Stilton en wat walnoten bij.
Heerlijk met een glaasje port !
Schraap met een scherp mesje de peersteeltjes voorzichtig af, zodat ze mooi wit worden.
Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn af.
Pers de citroen uit.
Zet de peertjes rechtop in een afsluitbare wijde pan, voeg de suiker , het kaneelstokje, citroensap en –rasp, de wijn en kruidnagels toe en breng het aan de kook.
Stoof de peertjes op het laagste vuur ( gebruik evt. een vlamverdeler ) in ± 45 min. gaar.
Neem de peertjes met een schuimspaan voorzichtig uit de pan., zet ze in een weide schaal tegen elkaar aan en kook het vocht op hager vuur tot ± 3 ½ dl in.
Giet de siroop over de peertjes en laat afgedekt afkoelen.
Zet op elk bord een peertje en schep er 1-2 el van de siroop over.
Geef er een puntje Stilton en wat walnoten bij.
Heerlijk met een glaasje port !
bertal zegt:
Het is niet weide met een korte ei, maar wijde met een lange ij.
dus eerst goed lezen.
:);)
m.v.g. Bert Allers