KookJij

Empanadas met gehakt

Een heerlijk empanadas met gehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Kennis (tiny van der Steen)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Empanadas met gehakt te bereiden

Leg op de empanada vormpjes een plakje deeg, vul met de vulling (afgekoeld mengsel).
En smeer het randje in met los geklop eitje, en vouw de vorm dicht.
Het teveel aan deeg komt er vanzelf af.
Leg het op de bakplaat, en prik er een gaatje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.

Bak de Empanadas in ongeveer 15 min bruin en gaar bij 200 C.

Mijn kookverhaal (M.M.C. van der Steen)

Je kan de Empanadavormpjes ook voor ander vulling gebruiken.
Vul ze maar eens met appel, kaneel, gedroogde in stukjes gesneden abrikozen en geschaafde amandelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst