KookJij

Eieren in een romige kerrie-kokossaus

Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eieren in een romige kerrie-kokossaus te bereiden

  1. Kook de eieren hard.
  2. Pel en snipper de sjalot, Spaanse peper (zonder zaadlijsten en pitjes) en de knoflook heel fijn.
  3. Maak de paprika schoon: verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snij in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie. Fruit hierin de heel fijngehakte ui, sjalot en Spaanse peper glazig. Voeg de stukjes paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg de kerrie toe en laat deze ook 1 minuut meebakken. Roer de slagroom en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat even inkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak op smaak met zout, suiker, ketoembar, laos en djinten en eeen paar druppels citroensap.
  5. Pel de eieren en doe deze in de saus. Laat afkoelen.
  6. Voor het opdienen de eieren doormidden snijden.
  7. Saus verwarmen en de eieren in de saus opdienen.
  8. Eventueel bestrooien met wat verse koriander of peterselie

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker als bijgerecht bij een Oosters etentje. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht met rijst en sperziebonen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst